Sony olay filmi gösterime sokuyor

Sony, yaşanan tüm kötü olaylara rağmen Interview (Mülakat) filmini gösterime sokacağını duyurdu.

Sony olay filmi gösterime sokuyor

Sony firması yaşadığı saldırılar ile günlerdir gündemden düşmüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a düzenlenen suikasti konu alan filmin gösterimi nedeniyle siber saldırının Kuzey Kore merkezli yapıldığı düşünülüyor.  Şirket, siber saldırı ve tehditlere rağmen Interview(Mülakat) isimli filmini gösterimini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sony'in avukatı David Boies, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a düzenlenen suikasti konu alan filmin gösterimini iptal etmediklerini sadece ertelediklerini ve filmin sinemalarda gösterime girmesi için farklı alternatiflerin gözden geçirildiğini söyledi.

1419245445_sony-interview.jpg

ABD Başkanı Barack Obama'nın filmin gösteriminin iptal edilmesini eleştirmesinin ardından şirketin bu açıklamayı yapması dikkat çekti.  Başkan Obama, Kuzey Kore'yi  teröre destek veren ülkeler listesine yeniden alabileceklerini söyledi.

Sony'e yönelik siber saldırının arkasında olduğunu yalanlayan Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu, Beyaz Saray, Pentagon ve ABD topraklarına saldırmakla tehdit ediyor. Komisyon, 1, 2 milyon  askeriyle Amerika Birleşik Devletleri'ne saldırmak için her türlü yöntemi kullanmaya hazır olduklarını söyledi.