Sony Xperia Z5 Compact ısınıyor mu? Video

Sony Xperia Z5 Compact'ın aşırı ısınma sonucu dokunmatik ekranının tepki vermediği iddia edildi.

Sony Xperia Z5 Compact ısınıyor mu? Video

Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisinin kullanımından sonra kaynaklanan aşırı ısınma sorunları daha önce Xperia Z3+ ve Sony Xperia Z4'de de baş göstermiş birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi olmuştu. Son gelen dedikodularda Sony Xperia Z5 Compact'a da aşırı ısınma sorununun sirayet ettiği iddia edildi.

Bilindiği gibi Sony, Xperia Z5 Premium ile akıllı telefon tarihinde ilk kez bir çift ısı borusu ve termal macun kullananarak ısınma sorunlarının önüne geçmeyi düşünmüştü. Ancak ne yazık ki, Sony'nin tüm çabaları boşa gitmiş gibi görünüyor. İddialar ne kadar doğru bilemiyoruz ancak aşağıdaki videoda Sony Xperia Z5 Compact'ın aşırı ısınma sonucu özellikle dokunmatik ekranının tepki vermediği görülüyor.

Bazı üreticilerin cihazlarında Snapdragon 810 yerine altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemci kullanımı sonucunda şu ana kadar kullanıcılardan aşırı ısınma ile ilgili herhangi bir şikayet gelmiş değil. Bakalım ilerleyen günlerde kullanıcılardan bu tarz şikayetler gelmeye devam edecek mi?