Sony Xperia Z5 Premium'da soğutma sistemi ve termal macun olduğunu biliyor muydunuz?

Sony Xperia Z5 Premium'da çift Isı borulu soğutma sistemi ve Termal Macun bulunuyor.

Sony Xperia Z5 Premium'da soğutma sistemi ve termal macun olduğunu biliyor muydunuz?

Japon teknoloji devi Sony, iki gün önce üst seviye yeni akıllı telefon serisine Xperia Z5 Premium'u dahil etti. 4K ekrana sahip telefonun bugün bir başka özelliği ortaya çıktı.

Bildiğimiz gibi cihaz, Qualcomm Snapdragon 810 ile donatılmış ve 4K çözünürlüğünde 5.5-inç ekrana sahip. Sony, Snapdragon 810'da daha önce yaşanan ısınma sorunlarının tam çözüldüğüne inanmamış olacak ki cihazın muhtemel aşırı ısınmasını önlemek amacıyla telefonda termal macun gibi iki ısı borusundan oluşan bir soğutma çözümü tercih etmiş görünüyor.

1441391199_img20150904212307.jpg

Yukarıdaki görüntüye baktığınızda telefonun üst kısmında çift soğutmalı ısı borusu sistemini (CPU'nun bulunduğu yer) görebiliyorsunuz. Ayrıca Sony, cihazda termal macun ile bir tabaka oluşturmuş. Bu masaüstü bilgisayarlarda CPU'lar üzerinde zaman zaman uygulanan bir yöntemdir.

Japon devi henüz yeni kullanılan soğutma sistemi hakkında resmi bir bilgi sunmuş değil. Xperia Z5 Premium'da bulunan(muhtemelen diğer modellerde de var)soğutma sistemi hakkında Sony'den nasıl bir cevap gelecek bilemiyoruz. Japon üreticinin yeni ısıl performansını test  edebilmek ve hakkında daha fazla bilgi edinmek için için biraz daha beklemek gerekiyor.