Sony Xperia Z6'da basınca duyarlı ekran yer alabilir

Sony Xperia Z6 cephesinden ilk bilgiler gelmeye başladı. Önümüzdeki yılın ikinci yarısında tanıtılacak Xperia Z6'da basınca duyarlı ekran yer alacak.

Sony Xperia Z6'da basınca duyarlı ekran yer alabilir

Mobil dünyasında iki önemli özelliğin yavaş yavaş akıllı telefonlarda yer etmeye başladığını görüyoruz. Bunlardan biri bu sene kimi tepe modellerinde gördüğümüz USB Type-C girişi, bir diğer ise basınca duyarlı ekran teknolojisi.

Şu ana dek Apple Watch, Huawei Mate S, iPhone 6S ailesi ve ZTE Axon mini modellerinde gördüğümü Forca Touch ya da Apple’ı deyimiyle 3D Touch ekran teknolojisi görünüşe bakılırsa önümüzdeki yıl özellikle tepe modellerde standart bir donanım haline gelecek.

İlginizi çekebilir; 

1448344324_2.jpg

Huawei’in Mate 8’de, Samsung’un ise Galaxy S7’de Force Touch ekran teknolojisini kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Henüz resmi açıklama yapılmadı ancak Mobipicker sitesinin iddiasına göre Sony, Xperia Z6’da basınca duyarlı bir ekran kullanacak. Sitede yer alan habere göre Xperia Z6’da ekrana uygulanacak dokunuşun şiddetine göre kullanıcılar alt menülere daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecek.

Apple’ın iPhone 6S ailesinde yer verdiği 3D Touch son dönemde trend haline geldi diyebiliriz. Bu yıl akıllı telefon piyasasında önemli kayıplar yaşayan Sony, Xperia Z6’da Force Touch ekran teknolojisini kullanarak satışları canlandırabilir. Kaynağa göre Xperia Z6’da ayrıca Quad HD çözünürlüklü ekran ve Snapdragon 820 yer alacak.