Sony yeni telefonları ile yine çığır açıyor!

Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium tanıtıldı

Sony yeni telefonları ile yine çığır açıyor!

Akıllı telefonların, insanların yaşamlarının bir parçası olduğunu söyleyen Sony Mobile Başkanı ve CEO’su Hiroku Totoki,“Kullanıcılar zaten içeriklerinin çoğunu hareket halindeyken oluşturdukları, paylaştıkları ve kullandıkları için Xperia Z5 serisinin mümkün olan en iyi yaşam tarzı ve eğlence platformu olmasını sağlamak adına Sony’nin kamera, tasarım ve ekran alanlarındaki tüm yeniliklerini kullandık” dedi.

Eşsiz mobil kamera deneyimi

Xperia Z5, Sony’nin yepyeni mobil için 1/2.3” Exmor RSTM 23MP sensörü ve F2.0 G lensini barındırıyor. Xperia Z5, Xperia Z1’den sonra ilk defa yeniden tasarlanan akıllı telefon kamera modülü ile her an net, canlı görseller için Sony’nin değiştirilebilir lens kameraları olan αTM teknolojisini kullanıyor.

Bir akıllı telefondaki en hızlı oto-fokus özelliğine sahip olan Xperia Z5’in kamerası, kolaylıkla ve çok kısa sürede fotoğraf çekmek için hız ve hassaslığın güçlü birleşimini bir arada sunuyor. Sadece 0.037 saniyede çığır açan oto fokus hızı sunan Xperia Z5, bu özelliği ile insanın göz kırpmasından (ortalama 0.1 – 0.4 s) daha hızlı olan oto-fokus sayesinde parkta frizbi oynarken, havuza dalarken ya da dik bir rampadan ani bir iniş anında eylemleri en iyi şekilde yakalayabiliyor.

1441260924_xperiaz5renkler.jpg

Geniş ve üstün işlem yazılımı sunan 23MP Exmor RSTM sensörü ise fotoğraflarda minimum kalite kaybı sunarken 5x net görüntü yakınlaştırma özelliği ile de dikkat çekiyor. Düşük ışıktaki fotoğraflamadaki gelişmeler ile Xperia Z5, gece veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğraflarda daha az gürültü ve bulanıklıkla daha net sonuçlar elde edilmesini sağlayor. Z5 bu özelliği ile gün doğumu veya ufuk çizgisini de mükemmel bir şekilde yakalama olanağı sunuyor.

Videolar için Akıllı Aktif moda sahip Sony SteadyShot’ın (SteadyShot with Intelligent Active Mode) gelişimiyle birlikte Xperia Z5 serisi sosyal medyada popülaritesi artan içerik yakalamada da büyük yenilikler sunuyor. Diğer geliştirmeler de motor sürerken veya kaykay yaparken sarsıntı ve titreme olmaksızın hareketlerin devamlı olarak kaydedilebilmesini sağlıyor. Ayrıca bulanıklık olmadan düşük ışıkta daha iyi performans sunuyor.

En iyi deneyimler, yaşam için mükemmel görünüm seçeneği ile tasarlandı

İsveç ve Japonya’daki Sony’nin öncü Yaratıcı Stüdyoları’nda tasarlanan Xperia Z5, alüminyum çerçevesi ve matlaştırılmış cam arka yüzü ile ince ve zarif bir tasarım sunuyor. Elde tutuşu çok rahat ve suya dayanıklı olan Xperia Z5; 5.2” ekranı ile şık görünümünü Beyaz, Grafit Siyah, Altın ve Yeşil renk alternatifleriyle tamamlıyor. 2015 sonbahar modasının trendlerine uygun olarak tasarlanan Xperia Z5, her zevke hitap ediyor.

1441260937_xperiaz5compactrenkler.jpg

Kompakt bir akıllı telefon tercih edenler için, Xperia Z5 Compact aynı harika kamera teknolojisini ve cepte rahat taşınabilir bir kompakt cihaz özelliğini bir arada sunuyor. Tek elde kullanım için dizayn edilen 4.6” ekranı, kompakt tasarımı ve mükemmel performansıyla dikkat çekiyor. Z5 Compact, Beyaz ve Grafit Siyah haricinde, Sarı ve Mercan rengini de içeren enerjik renkleriyle kullanıcıların kişiliklerini yansıtmasına da yardımcı oluyor.

Her iki cihaz da hızlı, etkili bağlantı ve şarj için kapaksız USB’ye sahip olduğu gibi arka kısmında matlaştırılmış cam ve zarif bir biçimde oyulmuş Xperia logosu ile Sony’nin birinci sınıf ikonik ustalığını taşıyor.

Kenardaki güç düğmesine yeni entegre edilen parmak izi sensörü ise her cihazın şahsi olduğunu, korunduğunu, basit bir kaldırmayla ve tek bir hareketle kolayca kilidinin açıldığını gösteriyor. Parmak izi sensör teknolojisi, Hızlı Çevrimiçi Kimlik (FIDO) teknolojisini kullanarak çevrimiçi ödeme hizmetleri için parmak izi aracılığıyla kimlik doğrulama sürecini de destekliyor.

İhtiyaçları karşılayan güçlü performans

Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact’ta sekiz işlemcili, 64 bit kapasiteli, ultra hızlı 4G LTE, video, fotoğraf ve oyun oynarken yeni aşamalara ulaşmayı sağlayan Qualcomm Snapdragon 810 işlemci yer alıyor. İster Wi-Fi veya en son 4G ağında çoklu işlem yaparken, her iki cihaz da ihtiyaç duyulan hızı kullanıcılarına sağlıyor. Ekli dosyaları e-postaları saniyeler içerisinde yüklemeyi ve gecikme veya istenmeyen ara belleğe erişmeden video akışının tadını çıkarma imkanı sunuyor. Güçlü akıllı telefon özellikleri akıllı güç yönetimi gerektirirken, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact, Sony’nin iki güne varan uzun batarya ömrü ve yenilikçi güç tasarrufu teknolojisi ile geliyor.

Yeni cihazlarda mevcut olan Qualcomm® Hızlı Şarj™ 2.0 ile, Hızlı Şarj UCH10 gibi garantili bir Hızlı Şarj™ ile 10 dakika şarj ederek 5.5 saat kullanım ömrü sunuyor 9.

Sony 4K’nın liderliği şimdi mobil cihazlarda – Xperia Z5 Premium, dünyanın ilk 4K akıllı telefonu

Cep telefonları için keskin, canlı 5.5” 4K TRILUMINOS™ ekranı ve Full HD’den dört kat daha fazla nefes kesici detayların en doğal şekilde tasvir edildiği IPS ile Xperia Z5 Premium dünyanın ilk 4K akıllı telefonu olarak dikkat çekiyor.

Xperia Z5 Premium, Netflix, Youtube ile görüntülenebilen zengin, enerjik tatil görüntülerinden başkalarına ait video veya fotoğraflara kadar her görüntüyü 4K detaya yükselterek, en sevilen içerikleri üst seviyede izleme ve görüntüleme imkanı sunuyor. Xperia Z5 Premium, yaratıcı bir şekilde görüntü yakalamayı ve 8MP kaliteli görüntü saklama seçeneği ile de Z5 içeriğinin tadını çıkarmayı sağlıyor.

Sony’nin 4K Action Kamerası FDR-X1000V hafıza kartından Xperia Z5 Premium’a görüntülerinizi anında aktarma imkanı sunarken 4K bir TV’de içeriğin tadını çıkarmak için kablosuz DLNA aracılığıyla veya MHL 3.0 aracılığıyla büyük bir ekrana bağlanma olanağı da tanıyor. Xperia Z5 Premium, Snapdragon 810 işlemci ile güçlendirilen yüksek performanslıyla hızdan ödün vermeyen kullanıcılara hitap ediyor. Düzenli şarj gereksinimi ekarte eden hızlı şarj özelliği ile iki gün süren 3430 mAh yüksek kapasiteli batarya ile şarj sıkıntısını da ortadan kaldırıyor.

1441260954_xperiaz5premiumrenkleri.jpg

Xperia Z5 Premium 4K video, film ve resimler için ekstra alan sunan 200GB harici microSD kart kapasitesi ve 32GB dahili hafıza özellikleri ile geliyor. Xperia Z5 Premium ayrıca görüntü özelliği olarak Sony’nin yenilikçi hafıza özelliğini de içeriyor. İşlemci ve cihaz arasındaki veri transferinin optimize edilmesiyle Xperia Z5’in görüntü hafıza teknolojisi, akıllı telefonda görüntülenen görüntüleri hatırlıyor. Bu sayede her izlenminde görüntünün tamamının yeniden yüklenmesine gerek kalmadan işlemcideki batarya gücünü muhafaza ediyor.

Eğlence ve içerik ekosistemi tarafından güçlendirilen en iyi seri

Xperia Z5 serilerinde, Sony’nin ses teknolojilerindeki zengin uzmanlığı, seslerin inanılmaz detaylarda ve netlikte dinlemesine olanak sunuyor. Yüksek çözünürlüklü ses, stüdyo kalitesinde bir deneyim için yüksek frekanslı sesi yeniden üretiyor. DSEE HXTM mevcut MP3, AAC veya Spotify seslerinizi yüksek çözünürlüklü ses kalitesine yakın olarak üst seviyeye taşıyor. LDAC™ kod çözücüsü veriyi Bluetooth’daki mevcut kod çözücüden üç kat daha etkili ileterek kablosuz müzik dinleme deneyimini üst boyuta taşıyor.

Evde PS4 Uzaktan Oyun10 ile her nerede olursa olunsun, en sevilen PlayStation®4 (PS4™) oyunlarını oynama imkanı sunuyor. Wi-Fi ile Xperia Z5 serisi cihazı, PS4’e bağlanarak ve DUALSHOCK®4 kablosuz bağlantı ile hiçbir hareketi kaçırmadan hangi odada olursa olsun oynama imkanı veriyor.

Sony’nin sunduğu tüm deneyimlerin tadını çıkarmaya devam etmek için, tüm Xperia Z5 serisi kullanıcıları Xperia Lounge Gold’a ücretsiz erişerek Sony eğlencesini parmak ucuna taşıyor. Özel yarışma ve tekliflere ulaşma, yeni uygulamaları ilk kez deneme, en son film, dizi ve akıllı telefondaki müziklerin tadını çıkarma imkanı da buluyor.

Kullanırlık ve özellikler

Xperia Z5 ve Z5 Compact tüm dünyada Ekim 2015’den itibaren, Xperia Z5 Premium ise Kasım 2015’den itibaren satışa sunulacak.