Sony’den akıllı gözlük hamlesi geldi

Google'ın ardından bu defa Sony akıllı bir gözlük duyurusu gerçekleştirdi.

Sony’den akıllı gözlük hamlesi geldi

Giyebilir teknoloji alanında daha çok akıllı saat çözümleriyle var olan Sony’den bu defa akıllı gözlük hamlesi geldi. SmartEyeglass Attach olarak adlandırılan akıllı gözlük Google Glass’ın aksine her türlü gözlüğe takılarak kullanılabiliyor.

6 Ocak’ta Las Vegas' ta başlayacak CES 2015 etkinliğinde yeni nesil birçok ürününü görücüye çıkarmaya hazırlanan Sony, SmartEyeglass Attach adlı akıllı gözlüğü de kullanıcıların beğenisine sunacak. Etkinliğe sayılı günler kala Sony akıllı gözlük üzerindeki örtüyü kaldırdı. 0.23-inç büyüklüğünde ise 640x480p çözünürlüklü OLED ekran ile yüksek görüntü kalitesi vaat eden ürün, içerisinde donanım birimi (ARM Cortex A7 tabanlı bir işlemci dahil olmak üzere) bulunan kontrol merkezinden yönetiliyor.

2 metre mesafede 16 inçlik bir ekranın görüntü etkisini sunabilen gözlük 400 mAh büyüklüğünde bir pile sahip. Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları sayesinde akıllı telefonlarla eşleşebilen akıllı gözlük aynı zamanda birçok sensörü bünyesinde barındırıyor.

Sony 2015 yılında seri üretime geçeceği akıllı gözlüğün başta spor ve eğlence olmak üzere geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını hedefliyor. Sony ayrıca SmartEyeglass Attach için yazılım geliştirme kiti yayınlayarak geliştiricilerin gözlükl için uygulama yazmasını isteyecek. 

1418972825_sony-display-module.jpg