Sony'den Harton Technology College'a 4K video güvenlik çözümü

Sony, küresel ilk eğitim kurulumuyla Harton Technology College'a 4K video güvenlik çözümünü getirdi

Sony'den Harton Technology College'a 4K video güvenlik çözümü

1936'daki kuruluşundan bu yana South Shields, Tyne and Wear'daki Harton Technology College, eğitimde mükemmeliyet konusunda tanınmış bir okul olmuştur. Okul, Sony'nin iki SNC-VM772R 4K video güvenlik kamerasını mevcut ağına ekleyerek İngiltere'de Sony 4K izleme çözümünü kullanan ilk eğitim kurumu oldu.

Arka plan

Harton Technology College, mevcut güvenlik teknolojisini yükseltmek istediğinde bölgesindeki kilit noktaların en etkili şekilde izlenebilmesi için birinci önceliğin optimum görüntü kalitesi olduğunu açıkça belirtti. Öğrencilerin, personelin, velilerin ve ziyaretçilerin her gün sıkça kullandığı ana giriş kapısı düşünüldüğünde, sağlanan çözümün maksimum emniyet ve güvenlik sağlamak için sahnedeki en ufak ayrıntıları bile yakalayabilmesi çok önemliydi. Kurulum, halihazırda 100 kameradan oluşan geniş bir ağı bulunan okul için büyük bir adım oldu.

1450260331_1450194628hartoncollege2.jpg

Zorluklar

Eğitim ortamları için geniş kapsam alanı ve en iyi görüntü kalitesini sunmanın yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin dikkatini dağıtmayan, sağlam bir güvenlik çözümü gerekir. Ayrıca okul için mevcut ağa entegre edilecek ancak özellikle iki ilgi alanını yakalayacak bir güvenlik sistemi gerekiyordu: giriş kapısı ve okul bahçesi. Çözümün, başta yüksek görüntü çözünürlüğü olmak üzere 4K teknolojisinin tüm avantajlarını video ağını zorlamadan sunması gerekiyordu.

1450260349_1450194622hartoncollege3.jpg

Sony'nin Sunduğu Çözüm

Giriş kapısını ve okul bahçesini izlemek için Sony'nin 4K SNC-VM772R kameraları seçildi. Kameralar, bahçe ve giriş kapısını geniş bir açıyla görüntülemenin yanı sıra sahnede ilgi alanlarını yakınlaştırma özelliğiyle müşteri ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşıladı. 

1450260360_1450194624hartoncollege4.jpg

Sonuçlar

Tamamen entegre edilebilen ve kolayca yönetilebilen bu sistem, Harton Technology College için kapsamlı güvenlik sağladı. Daha yüksek çözünürlüklü görüntüleme, düşük ışık hassasiyeti maliyetine geldi ancak Sony'nin 4K kamerasında kullanılan yeni 1,0 tipi 20 MP Exmor R® sensörü, ışık seviyesinden bağımsız olarak, loş veya yerleşik KÖ aydınlatıcı bulunan tamamen karanlık ortamlarda bile yüksek çözünürlüklü kayıtlar çekilebildiğini gösteriyor. Kilit noktalarda 4K teknolojisine geçilmesi, okul için modern bir güvenlik çözümü sunarken hızlı ve kolay kimlik tespitine imkan veriyor.

1450260384_1450194625hartoncollege5.jpg

Sony'nin seçilmesinin nedeni

Harton Technology College, Universal Systems Solutions'ı (USS) giriş kapısının ve spor sahasının ayrıntılı görüntülerini sağlamakla görevlendirdi. Okul, USS'nin ihtiyaçları olan kalite güvenlik çözümünü sunabileceğine inandı ve uzun yıllara dayanan USS uzmanlığı ve Sony ile kurulan sağlam iş ortaklığı sayesinde şirket, müşteri ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde yerine getirdi. Bu başarı, düşük bant genişliğinde gerekli bölgelerden 4K görüntü içeriği sağlayan mevcut Sony modelleriyle donatılmış güvenilir bir sistem sayesinde gerçekleşti. USS, SNC-Toolbox Mobile Uygulamasının kullanımı da dahil olmak üzere SNC-VM772R’nin sahada kolay kurulumundan ve sorunsuz çalışmasından etkilenmiştir. Sistem, yalnızca okulu ve öğrencilerini korumakla kalmıyor ayrıca rekabetçi ve uygun bir ücret karşılığında 4K video güvenlik teknolojisi sağlayarak yatırımın geleceğini de koruma altına alıyor.

Görüşler

Harton Technology College'ın Müdürü Ken Gibson durumu şöyle açıklıyor: "Güvenlik teknolojimizi yükseltmek istediğimizde personelin, öğrencilerin ve velilerin kendilerini güvende hissedeceği birinci sınıf bir çözüm arayışına girdik. Okulumuzda 2003'ten bu yana Sony kameralarını kullanmaktayız. Ayrıca USS de 4K teknolojisine geçmek için Sony'yi seçmemizi önerdi. Kolay kurulum, yeni kameralar minimal kesintiyle hızlı bir şekilde kurulurken sistemin çalışmama süresini minimumda tutmak anlamına geliyordu. Çözümün kurulumu sırasında gelişmiş görüntü kalitesi ve geniş sahne yakalama özelliğinden oldukça etkilendik. Öğrencilerimiz kendilerini güvende hissediyor ve velilerimizin içi rahat. Bizim için en önemlisi bu." 

USS Yöneticisi Kevin Bruce çözüm hakkında şunları söylüyor: "Sony ile uzun yıllar beraber çalıştık, müşterilerin talep ettiği yüksek standartları karşılayan video güvenlik çözümlerinin geniş ölçekli ve kaliteli olması bizi etkilemeye devam ediyor. Düşük bant genişliği, gece görüntülemesi ve arka ışık telafisiyle birleşen 4K kamera, Harton Technology College için ideal çözüm oldu. Sony'nin teknolojisi, bu ve diğer kurulumlarda ihtiyaçları karşılama ve geleceğe dönük gözetim sistemlerine geçişte merkezi bir konumda yer alıyor."

Ürün Listesi

SNC-VM772R: 2 birim

Sistem Entegratörü

Universal Systems Solutions

Uygulama Sağlayıcı

Milestone Systems