Sony'nin yeni minisi Xperia A2 resmen duyuruldu

Xperia Z1 Compact ile aynı özelliklere sahip akıllı telefon sadece küçük detaylarda farklılık gösteriyor.

Sony'nin yeni minisi Xperia A2 resmen duyuruldu

Japon operatör devi NTT DoCoMo bu sabah Japonya'da Sony Xperia A2 modelini duyurdu. Bir süre önce de konu olan akıllı telefonun SO-04F kod numarasına bakıldığında uluslararası arenada Xperia Z2 Compact ismini alması bekleniyor. Xperia A2 sahip olduğu tasarım ve teknik özellikler itibariyle Xperia Z1 Compact ile neredeyse aynı. Gözle görülen tek farkın Xperia A2'nin lavanta ve turuncu renklere sahip olması gösterilebilir.

Xperia A2'de 4.3-inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü LCD Triluminos ekrana yer veriliyor. Telefonun güç birimini Qualcomm cephesinden 2.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 ve 450MHz saat hızında çalışan Adreno 330 grafik yongası oluşturuyor.

1400067804_xperia-a2.jpg

Xperia A2'nin arka bölümünde Sony Exmor RS sensörlü 20.7MP çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Bu kamera Xperia Z1 ve Z1 Compact modelinde olduğu gibi 4K Ultra HD video çekiminden yoksun. 2GB RAM, 16GB depolama ve microSD kart desteği telefonun bellek kısmını oluşturuyor.

Xperia A2 kutudan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çıkacak. 9.7mm kalınlığıyla Xperia Z1 Compact modelinde 0.2mm daha kalın olan telefonda ayrıca stereo hoparlör yer alıyor. Suya ve toza dayanıklı Xperia A2'nin pili ise 2.300mAh kapasiteye sahip. Telefon lavanta, turuncu, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle haziran ortasında satışa sunulacak. Alt bölümden Xperia A2 için yayınlanan tanıtım videosuna göz atabilirsiniz. Ayrıca sonraki sayfalarda ise Xperia A2'nin basın fotoğraflarına bakabilirsiniz.