Steve Wozniak, iPhone 6 için Android'i terk ediyor

Apple'ı en fazla eleştirenlerin başında gelen Steve Wozniak, iPhone 6'ya geçiş yapıyor.

Steve Wozniak, iPhone 6 için  Android'i terk ediyor

Apple’ın eksantrik kurucularından Steve Wozniak iPhone 6 hakkındaki ilk görüşlerini açıkladı. Uzun bir süredir iPhone konusunda Apple’ı eleştiren ve sektöre yenilik getirmediğini savunan Wozniak, defalarca yeni iPhone’ları satın almak için oluşan uzun kuyruklarda sıra beklemiş çılgın da bir karakter.

Steve Wozniak iPhone 6’larda dikkat çeken özelliklerinden birinin elektronik ödeme sistemi olduğunu düşünüyor. Apple, Apple Pay olarak adlandırıdığı yeni ödeme sistemi için uzun süredir mobil teknolojisinde de kullanılan NFC özelliğinden yararlanıyor. Ancak iPhone 6’da yer alan NFC çipi sadece Apple Pay için kullanılacak. Kullanıcılar yeni iPhone’lardaki NFC özelliğini farklı amaçlar için kullanamayacak.

Steve Wozniak’ın hangi iPhone 6’ya geçiş yapacağını bilmiyoruz, fakat büyüyen ekran Wozniak’ın ilgisini fena halde çekmişe benziyor. Android ve Windows Phone tarafında ekran boyutları aldı başını gidiyor. Telefon ve 7-inç tabletler arasındaki makas neredeyse sıfır noktasına geldi. Wozniak daha önceki açıklamalarında Apple’ın iPhone’larda ekran boyutunu büyütmesi gerektiğinin altını defalara çizdi. 

iPhone 6 için oldukça heyecanlı olduğunu belirten Wozniak’ın son açıklaması ise ilginç oldu: “Bütün Android telefonlardan kurtuldum!”