Subaru XV artık Türkiye'de!

Subaru Global Platform üzerinden geliştirilen ilk model olan Subaru XV, Türkiye'de satışa çıktı.

Subaru XV artık Türkiye'de!

Subaru’nun 2025’e kadar tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarında kullanacağı yeni Global Platform ilk kez Subaru XV modeliyle yollara çıkacak. 2012’de tanıtılmasının ardından ilk kez tamamen yenilenen Subaru XV, Türkiye'de Xtra, Xtreme ve Xclusive olmak üzere 3 donanım seçeneğiyle sunulacak.

Fiyatları 114900 lira ile 149900 lira arasında değişen modelin tüm versiyonlarında 1.6 litrelik benzinli motor ve tork konvertörlü Lineartronic şanzıman kullanılıyor. Araçtaki EyeSight sürüş destek teknolojisi, çarpışma önleyici gaz kontrolü, çarpışma önleyici frenleme, şeritte kalma asistanı, adaptif hız kontrolü, şerit ihlal uyarısı, trafikte hareket uyarısı ve dengeli sürüş uyarısı gibi fonksiyonlarıyla sürücü üzerindeki yükleri azaltıyor.

1511087139_5a11400fc03c0e14405be1f8.jpg

 Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle, lansmanda, kendi geliştirdiği teknolojileri uygulamaya özen gösteren Subaru’nun, performans odaklı değerlerini geliştirmeye devam ettiğini söyledi. 2012 yılında ilk jenerasyonuyla kompakt SUV bölümünün oluşmasında öncü rol oynayan Subaru XV’nin ikinci neslinde SUV özelliklerini daha da artırdığını belirten Karagülle, yeni Subaru Global Platform’un kullanıldığı ilk model olan Subaru XV’nin çok daha sağlam gövde özelliği, iyileştirilmiş yol tutuşu ve titreşimsiz sürüşü çok geliştirdiğini de belirtti.

Karagülle, Yeni Subaru XV, premium segmentte bile zor rastlanan, EyeSight sürüş destek teknolojisi, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence donanımları gibi güvenlik ve konfor özelliklerini standart olarak sunan tek model. dedi.