Super Mario Run, Android'e gelecek mi?

15 Aralık'ta iOS için yayınlanacak olan Super Mario Run'ın Android'e gelip gelmeyeceği belli oldu. İşte Super Mario Run'ın Android sürümü hakkındaki ilk açıklamalar.

Super Mario Run, Android'e gelecek mi?

Nintendo, iPhone 7 etkinliğinde sürpriz bir şekilde sahne alarak Super Mario Run oyununu tanıtmıştı. 15 Aralık tarihinde iOS cihazlar için App Store'daki yerini alacak olan Super Mario Run, süreli olarak sadace iOS platformuna özgü olacak. Nintendo'nun almış olduğu bu karar haliyle Android kullanıcılarını üzmüştü.

Nintendo Amerika'nın başkanı ve operasyon sorumlusu Reggie Fils-Aime, Bloomberg'e verdiği röportajda neden böyle bir karar aldıklarını ve Super Mario Run'ın Android platformuna gelip gelmeyeceğini açıkladı. Reggie Fils-Aime'ye göre; oyunu geliştirmek için tek bir platform üzerinde yoğunlaşmaları gerekiyormuş. Bu yüzden Nintendo olarak yoğunlaşmak istedikleri cihazları iPhone ve iPad olarak belirlemişler.

Reggie Fils-Aime, amaçlarının Super Mario Run'ı diğer platformlara da sunmak olduğunu ancak bunun için zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti. Tahminlerimize göre; Android için Super Mario Run 2017'nin ortalarına doğru Google Play Store'daki yerini alacaktır.