Swatch'tan şarja ihtiyaç duymayan akıllı saat geliyor!

Swatch, hareket ve güneş enerjisiyle gün içinde sürekli şarj olacağı söylenen ve 6 aylık pil ömrü sunan akıllı saat modeli üzerinde çalıştığını duyurdu.

Swatch'tan şarja ihtiyaç duymayan akıllı saat geliyor!

Teknolojik alanda son yılların hızla gelişen sektörünün hiç şüphesiz giyilebilir teknolojiler olduğunu söylemek mümkün. Tıpkı akıllı telefon modellerinde olduğu gibi 1 gün veya az süren pil ömrü sunan akıllı saatlere Swatch'dan ilginç bir çözüm geliyor.

Swatch geçtiğimiz aylarda Touch Zero One isimli ürününü tanıtarak sektöre sessiz sedasız bir giriş yapmıştı. Akıllı saatlardeki batarya sorununa el atan Swatch'tan kullanıcıları sevindirecek bir haber geldi. Şirketin CEO'su Nick Hayek, bir İsveç gazetesine yaptığı açıklamada yeni nesil Swatch akıllı saatin pil ömrünün 6 ay olacağı müjdesini verdi.

1431161023_img20150509113724.jpg

                                                                                                              Görsel temsilidir.

Apple watch ve diğer akıllı saatler ortalama 18 saatlik bir kullanım sunuyor. Swatch'un 6 aylık pil ömrünü mevcut bataryalar ile sağlaması mümkün gözüklüyor. Şirketin yeni bir batarya teknoloji ürettiği yönünde iddialar bulunsa da en akla yatan teori, akıllı saatin hareket ve güneş enerjisi ile gün içinde sürekli şarj edileceği ve bu gücü koruyacağı şeklinde.

Swatch'un henüz satışa çıkacağı tarih ve fiyatı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Ancak Swacth'un yeni akıllı saatinin vaad ettiği  kullanımı sunması durumunda rakiplerini geride bırakabileceği söyleniyor.