SwiftKey, kullanıcılarının kişisel bilgilerini başkalarıyla paylaşıyor

Kullanıcılar tarafından bildirilene göre SwiftKey, bir hatadan ötürü kişisel ayarları ve bilgileri başka kullanıcılarla paylaşıyor.

SwiftKey, kullanıcılarının kişisel bilgilerini başkalarıyla paylaşıyor

En popüler üçüncü parti klavye uygulamalarından birisi olan SwiftKey, bazı kullanıcılarının bildirdiğine göre kullanıcıya özel olan ayarları, düzenlemeleri ve hatta kişisel bilgileri, uygulamanın diğer kullanıcılarıyla paylaşıyor.

İlk olarak bazı forumlarda yer bulan, ardından Reddit'te yayımlanmasıyla büyük ses getiren bu güvenlik açığı, SwiftKey'in geliştiricilerini harekete geçirdi. Sunucularında bazı problemlerin olduğunu kabul eden geliştiriciler, bu sorunun farklı kullanıcılar tarafından belirlenmiş olan cümle tamamlamalarını görmenize neden olabileceğini açıkladılar. Kişisel bilgilerin paylaşılmasına hiç değinmeyen geliştiriciler, Reddit kullanıcılarından tepki aldılar.

1469728236_swiftkey-flow-screenies-phandrizzle.jpg

Farklı kullanıcılara ait olan email adreslerine ve benzeri bilgilere erişebildiklerini açık bir şekilde söyleyen Reddit kullanıcıları, sorunun düzeltilmesi için çeşitli önerilerde bulundular. Eğer siz de aynı sorunu yaşıyorsanız, buradaki bağlantıdan Reddit gönderisine ulaşabilir ve önerileri gözden geçirebilirsiniz.