Synaptics Natural ID İle Parmak İzi Tarayıcısı Yer Değiştirecek

Synaptics Natural ID İle Parmak İzi Tarayıcısı Yer Değiştirecek

Synaptics Natural ID İle Parmak İzi Tarayıcısı Yer Değiştirecek

Gelişen teknoloji, kullanıcıların veri güvenliği konusunda daha dikkatli olmalarını sağladı ve akıllı telefon tercihlerinde bile bu konuyu kriterleri arasına dahil etmeye zorladı. Yıllardır kullanılan numerik PIN kodlarıyla korunan akıllı telefonlar, ilerleyen teknoloji ile birlikte kullanıcıların parmak izi ile korunmaya başladı. Kullanıcılar için ciddi bir güvenlik desteği sunan parmak izi tarayıcıları, telefon üreticileri için ise tasarım çalışmaların sırasında ciddi mesai harcatan bileşenlerden biri oldu. Synaptics Natural ID adı verilen teknoloji ise telefon üreticilerine rahat bir nefes aldıracak gibi görünüyor.

1447805328_synaptics-natural-id.jpg

Synaptics Natural ID İle Parmak İzi Tarayıcısı Yer Değiştirecek

Bilindiği üzere parmak izi okuyucuları, akıllı telefonlarda çeşitli yerlerde denendi. Bu  tarayıcıyı Home tuşuna entegre şekilde gördük. Telefonların arka ksımında gördük ve hatta Xperia Z5 ile telefonun yan kısmında gördük. Bütün bu konumlandırmalar üretici firmaların yeni cihaz geliştirirken düşünmesi gereken önemli detaylar haline geldi zira HTC One A9 modelinde bu tarayıcı, Home butonunu gömüldüğü için firma bu butonun sağını ve solunu boş bırakmak durumunda kaldı.

Dokunmatik cihazlar görüntüleme ve biyometrik cihaz üretimindeki öncü firmalardan biri olan Synaptics ise yaptığı duyuru ile firmaların imdadına yetişecek gibi görünüyor. Synaptic Natural ID isimli yeni teknolojisini duyuran firma, bu teknoloji ile parmak izi tarayıcılarını camın arkasından çalışır hale getirdiğini açıkladı.

İkinci nesil olarak lanse edilen bu teknoloji 200μm (200 micrometre) kalınlığa kadar camların altından parmak izi taramasını gerçekleştirebiliyor. Bu da ilerleyen yıllarda, telefon üreticilerin dokunmatik ekran ve hatta koruyucu ekran camları üzerinden bile parmak izi tarayıcısını kullanbileceği anlamına geliyor.  Bu sayede telefon üreticileri, parmak izi sensörü için tasarımda mecburi hamleler yapmaktan da kurtulacak. 

2016 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçecek olan Synaptic Natural ID teknolojisi, Ocak ayında Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES 2016 fuarı kapsamında da gösterilecek.