Synology DSM 5.0 yazılımı için geri sayım başladı

DSM 5.0 beta sürümü ve gelen yenilikler haberimizde

Synology DSM 5.0 yazılımı için geri sayım başladı

NAS sistemlerine öncülük eden firmalardan biri olan Synology'nin yeni yazılımı Disk Station Manager 5.0 versiyonu yayınlandı. Beta versiyonu kullanıma açılan yazılımın özelliklerine değinelim istedik. Synology'nin depolama cihazları genel olarak evinizin içindeki yada iş yerinizdeki elektronik cihazlar arasında multimedya, paylaşım dosyaları ve yedekleme gibi işlemlerinizi halletmek için kullanabileceğiniz bir platform sunuyor.

1393109139_ssynology-5-dsm-550x337.png 

Depolama birimi olarak kullanabildiği cihazlara erişim, DSM 5.0 ile her yerden hızlıca ulaşılabilir bir arayüz sunuyor. Önceki versiyondan yenilenmiş ara yüzüne ek olarak Synology CMS'e verimlilik sağlıyor. Kendi bulut depolama sisteminizi oluşturmanın kolay yolu olarak görebilirsiniz.

 

Yeni DSM 5.0'a baktığımızda ilk olarak kolay kullanımı ve aerodinamik ara yüzü göze çarpıyor. Daha çok mobil uygulama ara yüzünü andırıyor. Asustor ADM'ye de benzediği düşünülebilir. Quick Connect özelliği ile istediğiniz yerden ulaşım sağlıyor yani fiziksel bir giriş zorunluluğu kalmıyor. Bu özellik de bir çok kullanıcı tarafından beğenilen özellikleri arasında bulunuyor.

 1393109185_dscn8094575px.jpg

Hybrid Cloud özelliği sayesinde artık iki cihazın aynı anda bağlantısı aktifleştirilmiş durumda. Çift yönlü senkronize sağlaması gerçekleştirilmiş.

 

Önceki versiyondan performans aksamalarının da giderilmesi bekleniyor. Yedeklemeye gelen yeniliklerden biri farklı dosya tipleri arasında çıkan problemlere çözüm getirilmesi olmuş. Ayrıca dosya paylaşımlarında 8GB sınırı bulunuyor. DSM 5.0 ile yedeklenmiş bir sistemin DSM 4.3 yada daha önceki versiyonlarla restore edilmesi de yapılamıyor.

Dosya paylaşım linkleri sosyal ağlar üzerinden de paylaşılabiliyor. Metin dosyaları DSM üzerinden direk olarak değiştirilebiliyor. DSM Help de özellikleri keşfetmeniz için oluşturulmuş bir yardım platformu olarak oluşturulmuş durumda.