Tanıtımı yaklaşan en iyi akıllı telefonlar

2017 yılının geri kalanında tanıtılacak olan sabırsızlıkla beklediğimiz en iyi akıllı telefonlar.

Tanıtımı yaklaşan en iyi akıllı telefonlar

Akıllı telefon gelişimi çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve her yıl değişik akıllı telefon teknolojilerine şahit olabiliyoruz. Telefonlar tanıtılmadan sızıntıları geliyor ve mobil kullanıcılar muhtemel özelliklerle birlikte sabırsızlıkla yeni akıllı telefonları beklemeye başlıyorlar.

 2017 akıllı telefon yılı olacak ve Galaxy Note 7 hatasını affettrimeye çalışan Samsung ve 10. Yılını kutlayan Apple, yeni modellerinde kullanıcıların yüzlerini güldürecek özelliklere yer verecek. Doğal olarak diğer şirketler de bu modellerden geri kalmamaya çalışacak.  

Geçtiğimiz MWC 2017 fuarında, büyük üreticilerin bir kısmı, yüksek özelliklere sahip amiral gemisi akıllı telefonlarını resmen ilan ettiler. Ancak 2017 bitene kadar daha birçok akıllı telefon göreceğiz. Sizlere, 2017 yılının geri kalanında tanıtılacak en heyecan verici akıllı telefonların bir listesini hazırladık.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu listeyi inceleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus

Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri ile başarılı oldu ancak, belki de yılın en popüler telefonu olabilecek özelliklere sahip Galaxy Note 7 modeli ile tam bir facia yaşadı. Galaxy Note 7’den bahsetmeye gerek yok zaten hikayeyi biliyorsunuz. Ancak bu nedenle, şirketin sıradaki amiral gemisi modeli Galaxy S8’i özel yapacak özellikler ve tasarıma yer vermesi bekleniyor.

Söylentilere göre Samsung, Galaxy S8'in düz ekranlı modelini sunmayacak ve yalnızca, iki boyutta kavisli cihazlar gelecek. 

 Samsung, Snapdragon 835 ve en yeni Exynos yonga seti ile Galaxy S8’i sunacak ve telefonda, Galaxy Note 7’de olduğu gibi USB Type-C özelliğini de bekliyoruz. Telefonun yazılım tarafında, TouchWiz ile Android 7.0 Nougat olacak. Samsung'un harika deneyimi göz önüne alındığında, Samsung'un yazılım deneyiminde çok fazla değişiklik beklemiyoruz.

Samsung, Galaxy S8 modellerini 29 Mart tarihinde tanıtıp, 28 Nisan'da satışa sunacak.

Galaxy S8 ve Galaxy S8+'nın beklenen özellikleri:

*Galaxy S8 - 5.8-inç Quad HD+ (2560 × 1440 piksel) kavisli Super AMOLED basınca duyarlı ekran

*Galaxy S8+ - 6.2 inç Quad HD+ (2560 × 1440 piksel) kavisli Super AMOLED basınca duyarlı ekran

*Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835, Adreno 540 GPU / Sekiz çekirdekli, Mali-G71 MP20 GPU'lu Exynos 9 Serisi 8895 işlemcili

*4GB RAM, 64GB dahili bellek, microSD ile genişletilebilir hafıza

*Android 7.0 (Nougat)

*Çift SIM

*LED flaş, f/1,7 diyafram ile 12MP Çift Piksel arka kamera

*f/1,7 diyafram 8MP ön kamera

*3.5 mm kulaklık girişi

*Nabız ölçer, parmak izi sensörü, iris tarayıcı, barometre

*IP68 derece su ve toz direnci

*4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2 LE, GLONASS, USB 2.0, NFC ile GPS

*Galaxy S8 Hem kablolu hem de kablosuz (WPC ve PMA) şarjda hızlı şarj özelliği ile 3000mAh pil

*Galaxy S8+ - Hem kablolu hem de kablosuz (WPC ve PMA) şarjda hızlı şarj ile 3500mAh pil

1488891694_alleged-galaxy-s8-shots-from-a-screen-protector-maker.jpg

Nokia 8

Nokia, geçtiğimiz ay düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) bir özellikli telefon ve birkaç akıllı telefon tanıttı. Finli şirket, bunun sadece başlangıç ​​olduğunu ve yıl boyunca daha fazla duyuru yapacağını söyledi.

Önceki raporlar, Nokia markalı amiral gemisi telefonunun MWC 2017'de tanıtılabileceğini öne sürmesine rağmen, HMD bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Finlandiyalı şirketin bu sene elde edilebilecek en güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 835’e erişimi olmadığı için tanıtmaması mantıklı geliyor.

İyi haber, HDM'nin Nokia markalı amiral gemisinin piyasaya sürülmesini çok uzun süre ertelemeyeceği yönünde oldu. Çünkü Çin medyasında çıkan haberlere göre, Finlandiyalı şirketten gelen bir sonraki duyuru, Haziran ayının başlarında gerçekleşecek.

Yakında çıkacak olan Nokia marka amiral gemisi, tam metal bir gövdeye sahip olacak ve Qualcomm'un Snapdragon 835 işlemcisi ile donatılmış olacak. Akıllı telefonun iki versiyonu piyasaya sunulacak ve bunlar "küçük" ve "büyük" ekranlar olarak ayırt edilecek. Ayrıca, RAM miktarına dayalı 4GB ve 6GB olmak üzere iki çeşit de olacak.

Aynı kaynak, Nokia'nın amiral gemisinin Zeiss veya PureView teknolojisini destekleyecek bir çift kamera kurulumu hazırlama ihtimalinin yüksek olduğunu iddia ediyor. Kamera, "en az" 23 megapikselli bir sensöre sahip olacak ancak, çift mercekli bir kurulumla birlikte gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Büyük modeli 650 dolara satılacak ve küçük versiyonun Çin'de yaklaşık 580 $ civarında olması bekleniyor.

Bu yeni söylentiler doğru değilse bile önümüzdeki aylarda HMD Global'in ileri teknoloji ürünü bir Nokia marka akıllı telefonu tanıtmasını bekliyoruz. Bu nedenle, Nokia hayranı iseniz, amiral gemisini almak için yılın sonunu beklemeniz gerekmeyecek.

 1488955962_nokia-6-hands-on-1000x605.jpg

 

HTC Ocean

HTC'nin bir sonraki amiral gemisi modelinin HTC Ocean adı altında olacağı düşünülüyor.  Son zamanlarda gelen bilgiler, HTC’nin Ocean adında yeni bir telefon serisi çıkartacağı ve yeni serinin ilk modellerinin Ocean Note, Ocean Smart ve Ocean Master olacağı yönündeydi.

HTC akıllı telefon pazarında satış anlamında rakiplerine yetişemiyor ve çok fazla kar elde edemiyor. Bakalım yeni Ocean serisi HTC’ye maddi anlamda bir şeyler katabilecek mi?

HTC Ocean hakkında çok fazla bir şey bilinmese de, telefona ait konsept ve 3D render görüntüler gelmeye başladı. Yayınlanan 3D render tasarımda 3.5 mm jak eksikliği,  USB C-Type portu ve iki arka kamera olduğu görülüyor.

1486982988_4.jpg

OnePlus 5

OnePlus'ın 4 numarasını atlaması ve doğrudan OnePlus 5'e gitmesi yönünde bir söylenti var.

OnePlus 5, OnePlus 3T'den biraz daha farklı olan bir şeyi sunmak adına cam veya seramik gövde ile gelebilir. 

 5,3 inç ekrana sahip olması beklenen telefon, muhtemelen Qualcomm Snapdragon 835 yongasetiyle güçlendirilecektir. Telefonun bu yıl Mayıs veya Haziran aylarında tanıtılması bekleniyor.

1486983042_6.jpg

Apple iPhone 8

Tanıtımına kadar birçok sızıntı göreceğimiz ve şimdiden çok kez sızdırılan iPhone 8, bu yılın en çok merakla beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor.

Şaşırtıcı bir şekilde Apple, iPhone 7 ve iPhone 6S üzerinde büyük bir değişiklik yapmadı. Ancak, 10 yıl anısına iPhone 8'de  etkileyici özellikler sunması bekleniyor. Bazıları iPhone 8'in tasarımının cam olacağını ve kablosuz şarj cihazını tanıtacağını öne sürüyor ancak, özel bir sürüm seramik versiyonu da olması bekleniyor. Şirketin, iPhone 8'in yanında iPhone 7S ve 7S Plus da tanıtacağı, söylentiler arasında yer alıyor.

 1486983059_8.jpg

Google Pixel 2

Google Pixel, oldukça etkileyici kamera deneyimi nedeniyle büyük beğeni topladı. Söylentiler 2017’de Pixel 2’nin geleceği yönünde.

Şimdiye kadar bildiğimiz tek şey bu, ancak muhtemelen HTC tarafından üretilecek ve Android O işletim sistemine sahip olacak.

1489134486_pixel-2.jpg

Microsoft Surface Phone

Microsoft’un yıllardır tanıtacağı söylenen Surface Phone akıllı telefonunun bu yıl tanıtılması bekleniyor.

1486983079_9.jpg