Tatil bitti, teknoloji marketlerinde satışlar canlandı

Okulların açılması ve kredi kartı yasağındaki gevşeme satışları teknoloji marketlerde sonbahar değil ilkbahar havası estiriyor.

Tatil bitti, teknoloji marketlerinde satışlar canlandı

Gold Teknoloji Marketleri’nin verileri, yaz aylarında teknoloji perakendeciliğinde yaşanan durgunluğun sonbaharın gelmesi ile birlikte yerini hareketliliğe bıraktığını ortaya koydu. Verilere göre, Eylül ayının ilk iki haftasındaki satışlar, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminin ortalamasına kıyasla yüzde 22 oranında artış kaydetti.

Bu dönemde satışları en çok artan ürün grubu yüzde 56 ile dizüstü bilgisayar olurken, TV’de yüzde 49, cep telefonu satışlarında ise yüzde 13 oranında artış görüldü.

Cepte 3 taksit ile 2023 hedefleri geri gelir

Verilerle ilgili değerlendirme yapan Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, kredi kartlarına getirilen taksit yasağı ve sınırlamasının ardından zor bir viraja giren teknoloji marketlerinin toparlanmaya başladığını söyledi. “Elimizdeki son verilerin 2014’ün sonuna doğru sektörün toparlanacağının göstergesi olduğunu düşünüyoruz” diye konuşan Erdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki 3 buçuk aylık dönem, yılın genelinde sektörde büyüme gerçekleşmese bile, en az kayıpla kapatılmasını sağlayabilir. Bu da sektörün 2015’e daha moralli girmesini ve büyüme hedeflerine tekrar geçilmesini sağlayacaktır. Teknoloji marketlerini, kredi kartı yasağından dolayı düştükleri zor durumdan teknolojinin hızlı gelişimi çıkartacaktır. Bu esnada cep telefonlarına en azından 3 taksitlik bir düzenleme de getirilirse, 2023 hedeflerimize tekrar odaklanma imkanı bulacağız.”