TBMM'ye drone savar sistemi kuruldu!

TBMM'ye drone savar sistemi kuruldu. Peki, bu drone savar sistemi neden kuruldu?

TBMM'ye drone savar sistemi kuruldu!

Günümüzün eğlence aracı olarak görünen dronelar, kötü amaçlar için kullanılmaya çok elverişli. Bunun için TBMM olası bir saldırı olmadan önce davrandı ve meclisin etrafını drone savarlar ile donattı. TBMM'ye yaklaşan veya üzerinde dolaşan dronelar, antidrone sistemi ile etkisiz hale gelecek.

Elektronik kalkan sayesinde etkisiz hale gelecek olan bu dronelar için 150 personel meclis ile 24 saat boyunca göre yapacak. TBMM İdare Amiri Salim Uslu konuyla ilgili; "Meclise yerleştirilen drone savarların görevi, helikopter ve drone gibi küçük araçların meclis yerleşkesi üzerindeki uçuşunu tespit etmek ve imkan varsa sinyal karıştırıcılarla engellemek. Meclis’in korunması için uçaksavar ya da füze savar gibi cihazların getirilmesi ve konulması söz konusu değil. Çünkü biz burada özgürlük ve güvenlik dengesini eşitlemeye çalışıyoruz. Böyle bir yerde bizim tutup da salt güvenlik tedbirleri alırcasına ve Meclis’i adeta kışla gibi donanımlı hale getirmek gibi bir niyetimiz yok." dedi.

1504077829_drone-savar-silah.jpg

TBMM İdare Amiri Salim Uslu sözlerine, “15 Temmuz’da eksikliğini hissettiğimiz ve olmayan yeni bir kriz merkezi oluşturuldu. Kriz yönetim merkezindeki görevlileri ve sorumluları belirledik. 150’ye yakın kişi tespit ettik. Değişik mesleklerdeki arkadaşlarımızdan da görevlendirmeler yaptık. Bunların bir kısmı icap usulü çalışacak. Bunların bir kısmı Ankara dışına çıkmayacak ama mutlaka Ankara’da bulunduklarında ihtiyaç olduklarında meclise gelecekler. Bir kısmı da sesçi, ışıkçı vesairede onlarda sürekli mecliste vardiya usulü çalışmaya devam edecekler. Böylece 24 saat süreyle mecliste herhangi ihtiyaç, eksiklik, ihtiyaç olması halinde arkadaşlarımız orada olacaklar” devam etti.