Tegra 4 işlemcili Tegra Note resmiyet kazandı

Nvidia, Tegra Note ile tablet platformuna ilk adımı attı.

Tegra 4 işlemcili Tegra Note resmiyet kazandı

Bir süredir hakkında çeşitli söylentiler çıkan ve kimi onay işlemlerinden görülen Nvidia'nın yeni nesil Tegra 4 işlemcili tableti Tegra Note nihayet resmiyet kazandı. Cortex-A15 mimarisine sahip 4 çekirdekli ilk işlemci olan Tegra 4'ten gücün alan Tegra Note'da 72 GPU çekirdeğinden oluşan Nvidia GeForce grafik yongası yer almakta.

7-inç büyüklüğünde 1280 x 800p çözünürlüklü IPS LCD ekranın yer aldığı tablet modelde Samsung'un Galaxy Note serisinde yer aldığı şekilde S-Pen kalem de mevcut. Kaleme özel uygulamaların da yine tablet içerisinde ön yüklü olduğunu hatırlatalım.

1379570172_tegra-tab.jpg

Tegra Note'un arka bölümünde 5MP, ön kısmında ise 0.3MP çözünürlüklü bir kamera konumlandırılmış. Android'in en güncel sürümü olan Android 4.3 ile çalışan tablette 16GB dahili depolama ve 32GB'a kadar microSD kart desteği sunuluyor.

Tabletin pil kapasitesine değinilmesi ancak 10 saat boyunca HD video oynatma deneyimi sunduğu ifade edildi. Tabletin dikkat çeken bir diğer detayı ise PureAudio teknolojisidir. Söz konusu teknoloji sayesinde geniş bir frekans aralığında ses deneyimi vaat ediliyor.

Tegra Note tablet modelinin önümüzdeki haftalarda raflardaki yerini alması bekleniyor.