'Tek iyi Arap ölü Araptır' tweet'i büyük tepki topladı!

Twitter tarafından sponsorlu olarak gösterilen "Benim Yahudi dostlarım, ŞİMDİ Arapları öldürme zamanı. Tek iyi Arap ölü Araptır. Arap hamamböceklerinin kökünü kurutun" tweet'i büyük tepki aldı.

'Tek iyi Arap ölü Araptır' tweet'i büyük tepki topladı!

Sosyal medyada daha fazla dikkat çekmesini istediğiniz bir tweetin ya da reklamı "Sponsorlu" olarak yayımlama özelliği geçtiğimiz aylarda Twitter tarafından kullanıma sunulmuştu. Ancak reklam amacı taşıyan bu özellik ırkçılık söylemleri içinde kullanılmaya başlandı. Birde bu ırkçılık söylemleri Twitter tarafından sponsorlu olarak yayınlanınca olanlar oldu.

Twitter'ın bu özelliği kullanılarak sponsorlu olarak paylaşılan Tweet şirketi zor durumda bıraktı. Avukat Josh Bornstein tarafından paylaşılan tweette "Benim Yahudi dostlarım, ŞİMDİ Arapları öldürme zamanı. Tek iyi Arap ölü Araptır. Arap hamamböceklerinin kökünü kurutun" şeklinde atılan İngilizce tweetinin "Sponsorlu Tweet" olarak yayınlanması büyük tepkilere neden oldu.

1431102543_img20150508191732.jpg

Twitter tarafından sponsorlu olarak yayınlanan tweet, artan tepkiler sonucunda kaldırıldı. Ancak Twitter'ın böylesine bir hata yapmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Öte yandan Filistin-İsrail gerginliğinde sürekli İsrail tarafında yer alan Bornstein, Filistin, Arap ve Müslüman kesime yaptığı ağır ırkçılık söylemleri ile daha öncede büyük tepkiler almıştı.