Tekken serisinin yıllar içindeki evrimi!

Sevilen dövüş oyunlarından Tekken'in yeni oyunun çıkmasına sayılı günler kala sizlere Tekken'in tarihinden bahsetmek istedik.

Tekken serisinin yıllar içindeki evrimi!

Dövüş oyunu türü, Street Fighter, Soulcalibur ve Dead or Alive gibi ünlü serilerle ilgi çekici bir çok oyuna sahip. Ancak dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan Tekken de bu oyunlar kadar efsane bir seri. Tekken oyunları 1994'den beri dövüş oyunu türünde ciddi bir hayran kitlesine ve yüksek satış rakamlarına sahip. Birkaç yıldır yeni oyun çıkmayan serinin yedincisi haziran ayında çıkıyor.

Merakla beklenen yeni oyunun çıkmasına bu kadar az kalmışken biz de serinin köklerine inelim istedik. Bu listeye Dark Resurrection ve Death by Degrees gibi küçük ve ara oyunları dahil etmemeye karar verdik. Bunun yerine, PlayStation 1'den bu yana serinin ne kadar ilerlediğini size hatırlatalım istedik. 

TEKKEN

1490031778_tekken1.jpg

Yayın Tarihi: Kasım 1995

İlk oyun 3D dövüş oyunu olduğu için Tekken, 2D rakiplerinden  ayrıldı ve özel bir his verdi. Bu benzersiz lezzete ek olarak, her bir düğmenin farklı saldırı türlerini veya güçleri harekete geçirerek savaşçının farklı bir uzantısını temsil ediyordu. Dahası, Tekken savaşçıları sonsuz bir oyun alanına yerleştirdi ve bu yüzden savaşçılar serbest hareket edebiliyordu. 

TEKKEN 2

1490031806_tekken2-game-cover.jpg

Yayın Tarihi: Ağustos 1996

Tekken 2, kuşkusuz ilk oyuna çok benzerdi, ancak dikkat edilmesi gereken birkaç önemli değişiklik vardı. Bu eklemelerin en önemlileri, geri atmalar, ters çevrilmesi ve zincir atışları gibi yeni savaş sistemi setleriydi. Elbette ki oyun, görsel olarak dabüyük bir gelişme gösterdi ve bir takım özel hareketler dengelendi. Bu oyun, seri için büyük ve önemli bir adımdı.

TEKKEN 3

1490031849_tekken-3-usa.jpg

Yayın Tarihi: Nisan 1998

Tekken 3 serideki ilk büyük yeniliklerden birine sahipti. O anda harika görünüyordu ve hala bu gün bile saygın bir yere sahip. Ancak Tekken 3, bir düzineden fazla yeni karakteri tanıttığından, görsellerde büyük bir geliştirme söz konusu değildi. Tekken 3'teki en büyük oyun değişikliklerinden biri, karakterlerin arka plana girip çıkabilmesiydi ve bu da dövüşü daha da açtı. Oyun ayrıca biraz daha gerçekçi hale getirmek için atlama değiştirildi ve Tekken Force adı verilen yan kaydırma modu ekledi.

TEKKEN Tag Tournament 1490031645_tekkentagtournamentcovernn.jpg

Yayın Tarihi: Ekim 2000

Tekken Tag Tournament esasen Tekken 3'ün yenilenmiş bir versiyonuydu, ancak büyük bir kadrosu vardı ve savaşçıların her an değiştirilecebileceği iki kişilik bir sistem içeriyordu. Bu yeni sistem iki karakterin birlikte kombo yapabilmesine ve çok yüksek hasarlar verebilmesine sebep oldu.



TEKKEN 4

1490031960_ps2702.jpg

Yayın Tarihi: Eylül 2002

Bu oyun Tekken serisi için çok büyük bir hareketti. Savaşçılar duvarlar ve çevresel nesnelerle etkileşim kurabilir, merdivenleri yukarı ve aşağı hareket ettirebilirlerdi. Grafiksel güncellemeler de mevcuttu.

TEKKEN 5

1490031607_150843-tekken5usa-1.jpg

Yayın Tarihi: Şubat 2005

Tekken 5 bir önceki oyun olan Tekken 4'ten ziyade Tekken 3 ve Tekken Tag Tournament'in geliştirilmişi gibiydi. Bazı hareket tiplerinin etkinliğini  rakibinizin yaptıklarına göre değiştiren bir ezme sistemi de oyuna dahil edildi. Tekken 5 ile seriye karakter özelleştirmeleri de eklendi.

TEKKEN 6

1490032087_158586-tekken6usa-3.jpg

Yayın Tarihi: Ekim 2009

Tekken 6, serinin o zamana kadar gördüğü en geniş karakter yelpazesini yaratmak için tanıdık yüzlerin yanı sıra oyuna birçok yeni karakter de ekledi. Zengin oyun deneyimine ek olarak, daha derin bir karakter özelleştirme özelliği, oyuncuların birbirlerine karşı dövüştüğü sırada inanılmaz mücadele yoğunluğunu daha da artıracaktır. Oyuncular çevrimiçi savaşabilir ve dünya hakimiyeti için yarışabilirler.

TEKKEN 7

1490031585_tekken-7-3oyun-en-ucuz-ps4-oyun-satan-yerler-yeni-cikis-tarihi-ps4-pro-xbox-one-pc-oyun-ps-vr-oyun-fiyat-ps4-takas.jpg

Yayın tarihi: 2 Haziran 2017

Ana serinin 8 yıl sonra çıkacak olan yeni oyunu Tekken 7, 1e 1 savaşlara odaklanıyor. Oyunda iki yeni mekanik tanıtıldı. İlki Rage Art, oyuncuya, normal saldırı gücü artışını etkisiz hale getirmek karşılığında, sağlık çubuğu kritik olduğunda karaktere bağlı olarak kabaca % 30 zarar veren kritik saldırıları yapma olanağı tanıyor. İkincisi, Power Crush, düşmanın saldırılarından kaynaklanan zararı hala almasına rağmen, oyuncunun düşman tarafından vurulduğunda bile saldırılarına devam etmesini sağlıyor. Oyunda Street Fighter serisinden tanıdığımız Akuma dahil 9 yeni karakter olacak.