Teknoloji Tırı 2. kez Türkiye'de

Güç yönetimi şirketi Eaton, EMEA’de 2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığı Mobil Teknoloji Günleri turuna, Hannover Messe’den sonra Mayıs ayında Türkiye’de devam ediyor.

Teknoloji Tırı 2. kez Türkiye'de

Güç yönetimi şirketi Eaton, EMEA’de 2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığı Mobil Teknoloji Günleri turuna, Hannover Messe’den sonra Mayıs ayında Türkiye’de devam ediyor. Eaton, 17 Metrelik Dev Teknoloji tırını 2. kez Türkiye’de 5 farklı noktada konumlandırarak 11 teknoloji etkinliği düzenledi.


Küresel Şirketin Ticari Projelere yönelik tüm yenilikçi elektrik çözümlerinin tanıtıldığı Eaton Mobil Teknoloji Günleri’nde, sergi alanı ve interaktif teknik seminerler birleştirilerek ziyaretçilere ulaştırıldı. Eaton’un konusunda uzman ekibinin de katıldığı etkinliklerde misafirler, uzmanlar ile karşılıklı görüşerek Eaton’un bu segmentteki çözümleri hakkında bilgi sahibi oldu ve mevcut işlerini danışma fırsatı yakalayabildiler.


Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü İpek Demiray “Eaton Teknoloji Tırı etkinliği ilk kez 2015 yılında düzenlendi. Makina İmalatçıları ve Enerji Verimliliği teması üzerine hazırlandı. Bu yıl ise Türkiye’de 2 Teknoloji Tırı ağırlamayı planlıyoruz. İlk tır etkinliği Ticari ve Endüstriyel binalar için “Güvenlik” teması iken, ikinci Teknoloji Tırı Endüstriyel tesisler için “Enerji Verimliliği” teması üzerine olacak. Şu ana kadar İstanbul ve Ankara lokasyonları ziyaret edildi. 2016 yılı sonunda gerçekleştireceğimiz etkinlik kapsamında ise Endüstriyel ve Oil&Gas hedef kitlesi olan müşterilerimizi ziyaret etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz daha çok şehire ve kişiye ulaşmak. Bu amaca ulaşabilmek içinse 2017 yılında İstanbul ve Ankara dışındaki şehirler için bir teknoloji turu hazırlamak istiyoruz. Konya, Kayseri, Antalya gibi Anadolu’nun çeşitli noktalara ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. İpek Demiray ayrıca sözlerine şöyle devam etti “Eaton tüm sektörlerde pek çok alanda yer alıyor. Örneğin havacılık sektöründe, dünyanın en geniş yolcu uçağı olan Airbus A380 modelinin ağırlığını azaltmak gibi bir sorun ile karşılaştığında, uçak hidrolik güç üretiminde dünya lideri Eaton Havacılık grubu ile çalışarak motorunun hidrolik verimini artırarak ağırlığının azaltmasına, toplamda ise uçağın 1 ton hafiflemesine olanak sağlıyor. Audi ve Mercedes yine Eaton ile çalışarak ticari araçlarının motor verimlerini artırıyorlar. Teknoloji tırımızın güvenlik temasına dönersek, Acil Aydınlatma’da Avrupa lideri olarak Frankfurt Havalimanı’na 55.000 adet acil aydınlatma armatürünü merkezi batarya sistemi ile entegre bir şekilde biz temin ettik”.


Teknoloji tırında sergilenen ve Hannover Messe’de ilk defa sunumu yapılan Eaton’un son ilgi noktası enerjinin depolanma ünitesidir. Nissan ile ortak çalışarak, özellikle konutlar için “en karşılanabilir” enerji depolama ünitelerini geliştirmeye başladı. Eylül 2016’dan itibaren Avrupa’da satılmaya başlanması planlanan ‘xStorage’ ünitesinin akıllı telefonlardan da kontrol edilebilmesi planlanıyor. Burada amaç solar panelden gelen enerjinin seviyesine göre solar panel, şebeke ve solar enerji ile depolanmış batarya üzerinden yükün optimum bir şekilde beslenmesi ve şebekeden çekilen enerjinin minimum seviyede tutulmasıdır. Bu ürünün çıkış noktası elektrikli araçlarda kullanılan bataryalardır.