Telefonlara 'panik' butonu gelecek

Hindistan, telefonlarda panik butonunu zorunlu hale getirecek

Telefonlara 'panik' butonu gelecek

Hindistan, 1 Ocak 2017'den itibaren ülke sınırları içinde satılacak telefonlarda, acil yardım butonunu zorunlu hale getirecek bir yasa düzenlemesi üzerinde çalışıyor.

1461675839_panic-button.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Hindistan hükümeti, 1 Ocak 2017'den itibaren telefon üreticilerinin ülke sınırları içinde telefon satabilmeleri için bir panik butonu entegre etmesini zorunlu hale getirecek. Fiziksel olmasa da yazılımsal olarak da olsa zorunlu hale getirilecek olan bu buton, telefonun ekranı kilitli dahi olsa bir dokunuşla, kişinin GPS bazlı konumunu en yakında güvenlik birimine gönderip yardım talep etmesini sağlayacak.

Bu uygulamanın en önemli nedeni ise kadınların güvenliğine daha hızlı hizmet vermek olarak açıklandı. Kadınların bu şekilde güvenliğini düşünmeleri oldukça güzel bir gelişme. Telefon ve yazılım üreticileri ise bu konuda önemli bir mesai harcamak zorunda zira Hindistan hükümeti bu yasada, kişinin ikinci bir hamle yapmadan bu butonu ulaşmasını istiyor. Şu anda iOS tarafında ekran kilidinde bir kaydırma hareketiyle acil durum araması yapılabiliyor fakat hazırlanan kurallarda bu bile fazladan bir hamle olarak düşünülüyor. Android tarafı ise özelleştirmelerle bu durumu daha kolay aşacak gibi. Bakalım, Hindistan'ın bu kuralı nasıl bir sonuç getirecek.