Telefonunuzun şarj ömrünü uzatmak için yapmanız gereken 7 şey

Telefonunuzun şarjı çabuk mu tükeniyor? O halde bu listemize bir göz atmak işinize yarayabilir.

Telefonunuzun şarj ömrünü uzatmak için yapmanız gereken 7 şey

Birçok akıllı telefon kullanıcısı, telefonlarının şarjının hızlı bir şekilde tükenmesinden şikayetçidir. Bu sorundan ötürü telefonumuzu istediğimiz gibi kullanamayız ve prizin başında zaman geçirmek zorunda kalırız. Böyle bir durumda kalmamak için akıllı telefon alırken batarya kapasitesini de göz önünde bulundurmalıyız. Peki eğer iyi batarya kapasitesine sahip olan telefonumuzun şarjı hızlı tükeniyorsa ne yapmamız gerekiyor? İşte şarjınızın ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz birkaç şey.

Ekran

1471360109_phone.jpg

Akıllı telefonlardaki hiçbir uygulama ve hiçbir işlem ekran kadar fazla şarj tüketmez. Büyük ekranlı akıllı telefonların ekranının açık olması, bu cihazların şarjının hızlı tükenmesindeki en büyük nedendir. Mümkün olduğunda ekranınızı kapatmak, şarj ömrünüzü gözle görülür şekilde artıracaktır. Bunun yanı sıra ekran parlaklığı da şarj tüketimini büyük oranda etkiler. Akıllı telefon üreticileri bile telefonların şarj süresini ortalama ekran parlaklığındaki kullanım üzerinden hesaplarlar. Bu nedenle her ortamda akıllı telefonunuzun ekran parlaklığını sona dayandırmak, şarjınızın birkaç saate tükenmesine neden olur.

Bağlantılar

1471360121_find-open-wifi-in-windows-phone-1024x576.jpg

Wi-Fi'ı, mobil veriyi, GPS'i ve Bluetooth'u aynı anda açmak size hiçbir şey kazandırmaz. Tüm bu bağlantılar, belirli sürelerde bağlantının devam edip etmediğini kontrol etmek için yenileme yaparlar ve şarjınızı adeta emerler. Kullanmadığınız bağlantıları kapatın. Hatta telefonun çekmediği bir yerde bulunuyorsanız, hat desteğini bile kapatabilirsiniz. Bunu yapmak da şarj ömrünüzü büyük oranda artırır.

Isınma

1471360128_t1larg.phone.grill.jpg

Elektronik cihazlar ne kadar fazla ısınırsa o kadar fazla güç tüketirler, çünkü elektrik iletimi zorlaşmaya ve verimsizleşmeye başlar. Bu nedenle telefonunuzun soğuk kalmasına dikkat edin. Eğer oyun oynuyorsanız ve telefonunuzun ısındığını fark ederseniz, şarjın çok daha hızlı tükendiğini göreceksinizdir. Aynı şekilde telefon konuşmalarında da ısınma olabilir.

Ekran görüntüsü

1471360142_cool-moving-gifs-colors-cell-phone-wallpaper-480x800.gif

Ekran koruyucusu veya arka plan olarak hareketli görseller kullanmanın ne kadar güzel olduğunu bende biliyorum, fakat bu tarz şeyler şarjınızı tüketecektir. Koyu renkli arka plan görüntüleri seçmek ve hatta simsiyah bir arka plan görseli ayarlamak, şarj tüketiminizi azaltır.

Uygulamalar

1471360154_apps.jpg

Aynı anda birden fazla uygulama açmak ve onları açık bırakmak da şarjınızı kötü yönde etkiler. Kapatılmayan uygulamalar telefonun hafızasında yer edinir ve belirli sürelerde yenilenerek şarjın tükenmesine yol açar.

Titreşim

1471360162_vibration.jpg

Telefonların titreşmesini sağlayan donanım, bu cihazların şarjını tüketir. Eğer önemli bir arama bekliyorsanız ve şarjınız az ise, telefonunuzun titreşimini kapatmak işinize yarayabilir.

Telefonu açmak

1471360182_windowsphonehistorymobile.jpg

Bazı kişiler telefon şarjının doğru görünmediğini düşünür ve telefonunu yeniden başlatır. Eğer şarjınızın daha çok dayanmasını istiyorsanız bunu sakın yapmayın. Telefonun yeniden başlatılması, uygulamaların ve işletim sisteminin yeniden ayarlanması anlamına geldiği için büyük oranda şarj tüketir.