Teradata büyük veri Hadoop çözümlerinde lider

Forrester Research tarafından hazırlanan Büyük Veri Hadoop Çözümleri raporunda, Teradata lider olarak konumlandırıldı.

Teradata büyük veri  Hadoop çözümlerinde lider

Teradata, önde gelen analiz ve danışmanlık firması Forrester Research tarafından hazırlanan “The Forrester Wave: Büyük Veri Hadoop Çözümleri, Q1 2014” raporunda lider olarak konumlandırıldı.

Büyük verinin önemli bir teknoloji yatırımı olduğuna vurgu yapılan Forrester raporunda yer alan tedarikçilerin, bağımsız çalışan genel amaçlı Hadoop çözümü sunuyor olmaları belirleyici kriter olarak değerlendirildi.

Raporda Teradata’nın büyük veri Hadoop çözümü ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Teradata en iyi Hadoop çözümünü sunmayı hedefliyor. Kurumsal veri ambarındaki uzmanlığını Hortonworks işbirliği ile birleştiren Teradata, Hadoop çözümlerini cihaz olarak sunma konusunda son derece girişken hareket etti. Şirketin sunduğu Hadoop dağıtımı, Teradata’nın yönetim aracı ve SQL-H’in yanı sıra müşterilerin veri ambarından ve Hadoop’tan veri sorgulamalarını sağlayan birleşmiş bir SQL motoru da içeriyor. Çözüm ayrıca Hadoop üzerinde analitik için Aster’i de barındırıyor. Teradata’nın kapsamlı finansal, teknik ve yönetim kaynakları, çok az tedarikçinin sağlayabildiği benzersiz bir yüksek performanslı Hadoop çözümü sunuyor.”

 1395243385_teradatalogomi.png

Analist Charles Green, Forrester’ın sitesinde yer alan “Kurumlar 2014 yılında veri servislerine yapacakları harcamaları artıracaklar” başlıklı blog yazısında “Veri ve analitik kullanımının geliştirilmesi birçok şirketin stratejik önceliği olsa da bilgi yönetimi becerilerini artırmaya çalışırken önemli güçlüklerle karşılaşıyorlar. Yeni ya da gelişmiş teknolojilerin bir araya gelmesinde görülen önemli artış, veri kaynaklarının çeşitlenmesi ve gerekli deneyime sahip insan kaynağının temini bu zorluklardan bazıları” ifadelerini kullandı.

Teradata’nın geliştirdiği Hadoop portfolyosu ile Hadoop’a verdiği önemi ortaya koyduğunu söyleyen Teradata Labs Başkanı Scott Gnau, “Pazarda hâlâ Hadoop implementasyonunun nasıl yapılacağına ilişkin soru işaretleri olduğunu görüyoruz. Teradata, Hadoop’a özel çözümleri ile müşterilerinin bu soru işaretlerinden ve mimari karmaşıklıklardan sıyrılmalarına yardımcı oluyor ve değer yaratıyor. Forrester’ın Teradata’yı lider olarak konumlandırmasının şirketimizin yapabildiklerinin ve servislerinin bir doğrulaması olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Teradata’nın entegre yaklaşımını seçen şirketler, Hadoop işlevselliğini yönetmelerini sağlayan Unified Data Architecture (UDA - Bütünleşik Veri Mimarisi) ve Hadoop portfolyosunun getirdiği tüm ayrıcalıklardan yararlanabiliyorlar. Teradata Bütünleşik Veri Mimarisi, sınıfının en iyisi olan açık kaynak Apache Hadoop, Teradata ve Teradata Aster’i kullanarak bir tamamlayıcı değer olarak hizmet sunuyor.

Teradata’nın geçtiğimiz yıl duyurduğu Hadoop portfolyosu, kullanıma hazır Hadoop cihazları, gelişmiş ekosistem entegrasyonu, yönetilebilirlik yazılımı ile müşteri servislerine yönelik eksiksiz bir setten oluşan “hepsi bir arada” çözüm olarak öne çıkıyor.

Geleceği düşünerek hareket eden kurumlar büyük veri programlarını başlattıklarında Teradata’nın Hadoop için sunduğu eğitim ve stratejik danışmanlığın da içinde bulunduğu danışmanlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Teradata’nın uçtan uca Hadoop servisleri, müşterilere tüm süreç boyunca rehberlik ederken, ihtiyaçları karşılayacak çoklu destek önerilerini de beraberinde getiriyor.