Tesla Gigafactory 29 Temmuz’da açılacak

Tesla'nın özellikle seri üretim otomobili Model 3'ün batarya ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacak olan Gigafactory isimli üretim tesisi, 29 Temmuz'da resmi olarak açılıyor...

Tesla Gigafactory 29 Temmuz’da açılacak

Nisan ayında yeni elektrikli otomobili Model 3’ü tanıtan Tesla, Nevada’daki dev pil fabrikası Tesla Gigafactory’yi 29 Temmuz’da açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Model 3’ün üretim kapasitesini arttırmak için 1,5 milyar dolarlık hisse satışı yapacağını açıklayan Tesla, Gigafactory pil fabrikası için sona yaklaşıyor. Gigafactory’nin ilk görüntüleri Nisan ayında paylaşılmıştı ve gelen bilgilere göre fabrikanın açılış tarihi 29 Temmuz olacak.

Fortune ve Tesla Central gibi kaynaklardan edinilen bilgiye göre 29 Temmuz tarihi şirket için kesinleşmiş durumda. Etkinliğe katılması için davetiye gönderilen insanlar ise genellikle üst kesimde yer alan kişiler. Ayrıca bu üst düzey kişilere ek olarak şirketin bir zamanlar düzenlemiş olduğu 'Model S önerme programı' ile çevrelerinden beş kişiye Model S aldırmayı başaran insanlar da etkinlik için davetliler listesinde yerlerini almış durumdalar. Medya kurum ve kuruluşlarından ise etkinliğe henüz davet edilen birileri bulunmamakta; üstelik bu durumun değişip değişmeyeceği bile muallakta.

Gigafactory ilk olarak Model 3’ün en büyük üretim merkezi olacak. Tabi sonradan gelen modellerde burada üretilecek. 2020 yılında şirketin arabalarının zirveye oturması bekleniyor. Burada ayrıca 35 gigawatt saatlik batarya üretilecek. Tesla yaptığı açıklamada 2013 yılında dünyada bulunandan daha fazla lityum iyon batarya ürettiklerini belirtmişti. Şirketin planları 2018 yılında bir yıl içerisinde 500.00 araba bataryası üretmek.