Tesla Model S'in otomatik pilotu ölüme neden oldu

Tesla Model S'in otomatik pilotu yüzünden ilk ölümlü kazası gerçekleşti.

Tesla Model S'in otomatik pilotu ölüme neden oldu

Tesla Model S kullanan bir sürücünün otomatik pilottayken kaza geçirip ölmesi sonucu, federal otoyol güvenlik düzenleyicileri tarafından Tesla Motors Inc şirketine bir soruşturma açıldı. Bu kaza Tesla Model S otomatik pilottayken gerçekleşen ilk ölümlü kaza oldu.

Bilindiği gibi Tesla Model S otomobiller otomatik pilotta kendi kendine gidebiliyor ve gerektiği zaman fren yapabiliyor. Diğer otomobil firmaları bu özelliği önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kendi araçlarında sunmayı planlıyor.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, otopilot sistemi ile donatılmış 25.000 model S aracın soruşturma kapsamında olduğunu söyledi. Florida Otoban Devriyesi tarafından gelen bir rapora göre, 7 Mayıs tarihinde gerçekleşen kazada 40 yaşındaki Joshua Brown’un ölümüne otomatik pilot neden oldu.

1467358559_indir.jpg

NHTSA ön raporlarına göre olay kavşakta gerçekleşti ve Tesla Model S, sola dönüşte traktör römorkuna çarptı. Lüks elektrikli otomobil üreticisi Tesla, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, ortamın aydınlık olması nedeniyle otomatik pilotun römorkun beyaz tarafını algılayamadığını ve frenleme yapmadığını söyledi.

Ölümcül çarpışma sonrasında Tesla hisselerinde yüzde 3 düşüş gerçekleşti. Şirket, model S araçlarının 130 milyon milden fazla kullanım sonrasında ilk ölümlü kazayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Palo Alto merkezli şirket, otomatik pilot sistemi her zaman iyi ama mükemmel olmadığını ve bu yüzden sürücünün her zaman tetikte olması gerektiğini belirtiyor.