Titan Z ile Sınırları Zorlayın!

Nvdia çif GPU'lu yeni nesil ekran kartı Titan Z'yi tanıttı

Titan Z ile Sınırları Zorlayın!

Ekran kartı oyunclar için her zaman en önem verilen donanım olmuştur. Ekran kartı üreticileri son dönemde bir durgunluk içine girselerde hem yazılım konusunda hemde donanım konusundaki gelişmeler oyuncularda büyük heyecanlar oluşturmakta. Özellkle daha fazla grafik ve daha fazla FPS değerine sahip olmak isteyen kullanıcılar bunları tablet seviyesindeki donanımlar sunan oyun konsollarından alamayacakları içinde PC tarafını tercih ediyorlar.

Yeni nesil konsolların fiyatları ile PC fiyatalrını karşılatırdığımızda PC oyuncuları her halukarda daha fazla para ödemek zorunda kaliıyorlar. Üst seviye bir ekran kartı ve uygun bir işlemciye denk gelen konsollar ücret bakımından daha alınabilir olsalarda hard core oyuncular halen PC'yi tercih ediyorlar. Işıklı; fanlı ve kocaman kasaların ev içinde saklanması ise benim gibi evli kişiler için evde ayrı bir tartışma konusu olabiliyor. 

Nvidia ile AMD arasındaki rekabet her zaman kullanıcılar yararına olmuş bir durumdur. 1000 dolar seviyelerinden çıkan ilk nesil Titan ekran kartından sonra AMD'nin tanıttığı 290X'in uygun fiyatı Nvidia'nın Titan'da büyük bir indirim yapmasına sebep olmuştu. Nvidia ise aradaki bu farkı kapatmak için 6 GB bellek desteğine sahip Titan Black Edition'ı duyurarak bu kartı 1500 dolar seviyelerinden satışa sunmuştu.

Bu gün gelinen noktada ise Nvidia "en hızlısı benim" demek adına çift GPU'lu yeni nesil ekran kartı Titan Z'yi Grafik Teknolojileri Konferansında tanıttı. Kartın 2 adet Nvidia 780TI olduğunu belirtelim. Kartın en önemli özelliği ise çift GPU'dan kayıpsız performans alınabilmesi.

Kartın teknik özelliklerine kısaca değinmek gerekirse; GK 110 grafik yongasını kullanan kartta 5760 adet CUDA çekirdeği bulunuyor. 2x384 bit bellek veri yolunun eşlik ettiği kartta 448 adet doku ünitesi ve 96 ROP bulunmaktaç 7000 GHz seviyesidne çalışan 12 GB sistem belleği olan kartın 8 TeraFlop güç verdiğini de belirtelim. 

Oyuncular için tek kelimeyle en mükemmeli sunan bu ekran kartına sahip olmak içinse küçük bir servet gerekebilir. Yurtdışında 3000 dolara satılacak kartın ülkemizde satış fiyatı ne olur derseniz 7500 TL'lik bir öngörüde bulunabiliriz.

Peki 2 adet 780Ti alıp bunlara SLI bağlantısı yapsak aynı performansı alabilir miyiz derseniz? Bir donanımcı olarak "Evet alabilirsiniz" derim. Şimdi gelin Titan Z'nin videosunu birlikte inceleyelim.

Peki sizce Konsol mu, yoksa PC mi?