Tizen artık en büyük dördüncü mobil platform

Tizen, BlackBerry'i geride bırakarak en büyük dördüncü mobil işletim sistemi oldu.

Tizen artık en büyük dördüncü mobil platform

Samsung’un halihazırda sınırlı sayıda akıllı telefon, televizyon ve akılı saatte kullandığı Tizen işletim sistemi mobil dünyasındaki sessiz ilerleyişini sürdürüyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Tizen, BlackBerry OS’u geride bırakarak en büyük dördüncü mobil işletim sistemi oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse bu beklenen bir gelişmeydi. BlackBerry’nin yıllardır süren kan kaybı, Tizen’in ise özellikle Uzak Doğu’da kayda değer satışlar elde etmesi bu sonucun doğmasına neden oldu. 

Android ve iOS’un ilk ikide yer aldığı mobil işletim sistemleri sıralamasının üç numarasında Windows Phone yer alıyor.

1446788327_tizen-z3.0.0.jpg

Tizen işletim sistemi özellikle Hindistan’da kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor. Uygun fiyatlı Samsung Z serisi akıllı telefonlarda kullanılan Tizen işletim sistemi, Hindistan’da Android’den sonra en fazla tercih edilen mobil işletim sistemi. Samsung’un yakın zamanda Z3 akıllı telefonu on bir Avrupa ülkesinde satışa sunması bekleniyor. Bu hamle Tizen işletim sisteminin kullanım oranında önemli bir sıçrama gerçekleştirecektir.

İlginizi çekebilir; 

BlackBerry cephesinde ise işler hiç de yolunda gitmiyor. Şirket son olarak Android işletim sistemine geçmeyi uygun görürken, Android tabanlı BlackBerry Priv’ın pazara bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.