Tizen'li Samsung Z1 artık WhatsApp sesli arama özelliğine sahip!

Samsung'un Tizen işletim sistemli akıllı telefonu Z1 WhatsApp sesli görüşme özelliğine kavuştu.

Tizen'li Samsung Z1 artık WhatsApp sesli arama özelliğine sahip!

WhatsApp'ın sesli görüşme özelliği geçtiğimiz gün itibariyle Android kullanıcıları için kullanılabilir duruma getirildi. iOS ve Windows Phone platformlarına da gelmesi beklenen özellik için Tizen işletim sistemi tarafında da bir gelişme yaşandı. An itibari ile Tizen işletim sistemine sahip Samsung Z1 kullanıcıları WhatsApp sesli arama özelliğine kavuşmuş bulunuyor.

1427967286_img20150402122422.jpg

Ülkemizde ve birçok bölgede henüz resmi olarak satışa sunulmayan Tizenli Samsung Z1 sahipleri WhatsApp uygulamasını açtıkları anda kullanıma hazır yeni bir özellik ile karşılaşıyor. Şimdilik sadece Tizen işletim sistemli cihazlar arasında kullanılabilen özellik Samsung'un açıklamalarına göre zaman içinde Android cihazlarlarıda aramak mümkün olacak.

1427967268_img20150402122331.jpg

Tizen Experst sitesi tarafından işaret edildiğine göre WhatsApp Tizen sürümü Android uygulamasının bir taklit versiyonu. Çünkü WhatsApp, Tizen sürümü öncesinde iOS gibi daha "belirgin" platformlara bu özelliği sunmayı hedefliyor. Yani bu güncellemenin WhatsApp tarafından değilde Samsung tarafından Tizen kullanıcılarına sunulduğunu söylemek daha doğru olur. Ayrıca Tizen'de bulunan WhatsApp'ın Android taklidi olduğunu düşünürsek, WhatsApp'ın Android için sunacağı güncelleştirmeleri ve özellikleri WhatsApp Tizen'inde alacağı anlamına geliyor.

Yukarıda da dediğimiz gibi iOS kullanıcıları sesli arama özelliği için bir iki hafta beklemek zorunda kalacak. Öte yandan BlackBerry veya Windows Phone platformu kullanıcılarına bu özelliğin ne zaman sunulacağı konusunda net bir tarih verilmiş değil.