Toshiba dünyanın en hızlı microSD kartını duyurdu

32 ve 64GB çözümlere sahip hafıza kartı birkaç hafta içerisinde satışa sunulacak.

Toshiba dünyanın en hızlı microSD kartını duyurdu

Günümüzde özellikle mobil cihazlarda en çok aranan özelliklerin başında microSD kart desteği geliyor. Üreticilerin kullanıcılara sunduğu depolama alanı çoğu zaman yetersiz kalır ve bu noktada kullanıcıların yardımına hafıza kart desteği yetişir. Gelişen multimedya içerikler özellikle 4K video ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar akıllı cihazlarda daha fazla yer kaplamaktadır. Yüksek kapasiteli ve bir o kadar hızlı bir hafıza kartı bu noktada kullanıcıların isteklerine fazlasıyla yanıt vermektedir.

1397909999_gsmarena001-1.jpg

Tokyo merkezli dünyanın en önemli elektronik markalarından biri olan Toshiba dünyanın en hızlı hafıza kartını lanse etti. High-Speed UHS-II arayüzünü kullanan hafıza kartı, serinin bir önceki versiyonu UHS-I'e göre içerikleri okumada 2.7 kat daha hızlı, yazma da ise 8 kat daha hızı bir performans sergiliyor.

32 ve 64GB versiyonlara sahip yeni kart çözümünde, 32GB'lik versiyonda 260MB/s okuma 240MB/s yazma hızını ulaşılırken, 64GB'lik seçenekte ise 45MB/s okuma, 130MB/s yazma hızlarına erişiliyor.

Fiyatı henüz açıklanmayan hafıza kartı önümüzdeki haftalarda Amerika ve Kuzey Amerika'da satışa sunulacak.