Toyota milyonlarca aracı geri çağırıyor

Türkiye'den de binlerce aracı kapsayan geri çağırmada olası sorunlar engellenecek.

Toyota milyonlarca aracı geri çağırıyor

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Toyota gelenekselleşen otomobil geri çağırmalardan birini daha faaliyete soktu. 2009 yılından bu yana birçok geri çağırma işlemi yapan Toyota bu defa 6.4 milyon otomobilini geri çağırıyor. Toyota'nın açıkladığı rakam, şirketin bugüne kadarki en büyük ikinci geri çağırma programı olma özelliğini taşıyor.

1397147050_a1.jpg

Avrupa'da 825.000 otomobili kapsayan geri çağırmada ülkemizden 11.800 araç bulunuyor. Çağırılan modeller arasında Yaris, Corolla, RAV4, Matrix, Highlander, Pontiac Vibe ve Subaru Trezia yer almakta. Dünya genelinde toplam 27 model geri çağırılıyor. Konuya ilişkin Toyota Türkiye'den "Toyota, 2004-2010 yılları arasında üretilen otomobillerinin direksiyon kolonu bağlantı braketi, koltuk kızağı ve sürücü hava yastığı spiral kablo sistemini kontrol etmek ve iyileştirmeye yönelik tedbir amaçlı global bir servis kampanyası düzenliyor" şeklinde bir açıklama yapıldı. 

Japonya merkezli otomotiv üreticisi Toyota'nın geri çağırma işlemini müşteri güvenilirliğini kazanmak için yaptığını belirtelim.