TP-LINK’ten çok işlevli yeni Wi-Fi cihazı

TP-LINK, çok işlevli yeni erişim noktası olan AP300’ü satışa sunuyor. AP300, hem WiFi kapsama alanını artırıyor, hem de aynı anda birden fazla cihaza yüksek hızda bağlantı sağlıyor.

TP-LINK’ten çok işlevli yeni Wi-Fi cihazı

TP-LINK, ev ve ofislerin kablosuz ağ konusunda birçok sorununa çözüm sağlayan yeni erişim noktası (access point) AP300’ü satışa sunuyor. 802.11AC destekli olan ürün, çift kanallı ve toplamda 1200Mbps kablosuz hıza ulaşabiliyor. 4K video, online oyun gibi hız gerektiren uygulamaları kesintisiz ve ev/ofisin her noktasında sorunsuzca yapabilmeyi sağlayan AP300,  siyah, şık kasası ile bir aksesuar görünümünde.


5GHz bandında 867Mbps, 2.4GHz bandında ise 300Mbps kablosuz hıza sahip olan ürün, böylece aynı anda akıllı TV’den 4K film indirip izlerken bilgisayardan e-postaları kontrol edebilmeyi, akıllı telefondan oyun oynayabilmeyi sağlıyor.  Ürünün üzerinde yer alan çift yönlü ve çıkarılabilir antenler sayesinde WiFi ‘ölü bölge’ sorunu da ortadan kalkıyor. Ev ve ofisin WiFi kapsama alanı sorunsuzca genişletiliyor. Üstelik ‘hüzmeleme’ (beamforming) teknolojisi sayesinde bu kapsama alanı, otomatik olarak ağa bağlanan cihazların konumuna göre şekillenerek, en sağlıklı alanını oluşturuyor. 

 1471250956_ap300unv11147large.jpg

Aynı zamanda çok işlevli bu ürün, tüm kablosuz ağ ihtiyaçlarınıza yönelik olarak erişim noktası (Access Point-AP), Yineleyici/Köprü (Bridge), İstemci (Client) ve Çoklu-SSID modları desteği sayesinde birçok seçeneği tek bir cihazda sunuyor. AP300’ün varsayılan modu olan AP modu, var olan kablolu bağlantıyı tüm cihazların bağlanabileceği bir kablosuz ağa dönüştürmeyi sağlıyor. Yineleyici/Köprü modu ise kablosuz ağın kapsama alanını genişletiyor; önceden WiFi sinyallerinin erişemediği noktalara da ulaştırıyor. İstemci modu, kablo ile ağa bağlanan cihazların WiFi ağına bağlanmasını sağlayan bir adaptör işlevi görüyor. Çoklu-SSID modu ise farklı erişim politikalarına sahip, farklı departmanların WiFi ağına bağlandığı ofisler için ideal bir eşzamanlı, dört SSID ve WLAN desteği sunuyor.

AP300, kablolu olarak ağa bağlanan akıllı televizyon, oyun konsolu gibi cihazların da yüksek hızda bağlanabilmesi için Gigabit Ethernet girişine sahip. Cihazda yer alan çift çekirdekli 800MHz Broadcomm işlemci ise, çekirdekler arasında görevleri bölerek, aynı anda birden fazla cihaz ağa bağlandığında, verimliliğin ve performansın düşmesini engelliyor. Bu özellik sayesinde AP300, sayısız cihaza aynı anda mükemmel performansla hizmet verebiliyor.

Kurulumu son derece basit olan AP300, kolay ve anlaşılır arayüzü sayesinde dakikalar içinde kurulup yapılandırılabiliyor. Çok yakında Türkiye’de satışa sunulacak olan ürünün tavsiye edilen satış fiyatı 134 USD + KDV. v