Trafik kurallarını ihlal edenler WhatsApp'ta yakayı ele verecek!

İstanbul trafiğinde kuralları ihlal edenleri WhatsApp üzerinden polise görüntülü ve videolu olarak şikayet edebileceksiniz.

Trafik kurallarını ihlal edenler WhatsApp'ta yakayı ele verecek!

Ülkemizin en büyük şehirlerinden olan İstanbulun trafik keşmekeşini bilmeyenimiz yoktur. Bir çok sürücü trafikte seyir halindeyken insanların ve hayvanların hayatını tehlikeye atan ihlallerde bulunuyor. İşte bu durumun birazda olsa azalmasını sağlayacak bir uygulama başlatıldı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, trafik kurallarını ihlal eden kişilerin görüntülü olarak ihbar edilmesi için "533 155 0 155" ve "552 155 0 155" numaralı 2 hat aldıklarını belirti. Bu iki hattı bilgisayarlara adapte edip vatandaşların gözlemlediği trafik kural ihlallerini kendilerine WhatsApp ve Viber platformlar üzerinden göndermelerini talep eden Mesut Gezer, ‘Yollarda insanlarımız ölmesin, yaralanmasın’ diye düşünerek bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

1440702864_img20150827221319.jpg

Trafik Kontrol Komuta Merkezi'nde görevlendirilen 20 kişilik polis ekibi tarafından detaylı bir şekilde incelenecek ve kural ihlali yaptıkları net olarak tespit edilen sürücülere cezai işlemler uygulanacak. Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer bir haftada bu uygulama neticesinde 90 sürücünün ehliyetine el konulduğunu ifade etti. Ayrıca haber sitelerinin de desteğiyle tüm ülkedeki özellikle akıllı telefon kullanıcılarının bu iki numarayı telefonlarına kaydedilmelerini umut ediyoruz denildi.(Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına bu bilgiyi sizlerle paylaşalım istedik)

Trafikte gördüğümüz ve ‘trafik kurallarını ihlal eden kişiler’i fotoğraflarını çekip veya videoya kaydettikten sonra WhatsApp ve Viber üzerinden bu kişileri şikayet edebilirsiniz. Bu arada araba kullanırken kurallara uymayanları çekecem deyipte bu doğrultuda telefonunuzla görüntü ve video çekmeyi sakın düşünmeyin. Aksi halde kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atabilirsiniz. AMAN DİKKAT!

Yapmazsınız biliyoruz ama yinede bu numaraları olur olmadık görüntülerle ve videolarla meşgul etmeyin. Hizmeti aslına uygun kullanmanında bir adabı olduğunu unutmadan belirtelim.