TSK'da hacker olarak çalışmak ister miydiniz?

HAVELSAN Genel müdürü Sadık Yamaç, Siber güvenlik projelerini açıkladı, TSK'da hacler olarak çalışmak artık mümkün!

TSK'da hacker olarak çalışmak ister miydiniz?

TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı ile koordineli çalışan HAVELSAN’ın (Hava Elektronik Sanayii) genel müdürü Sadık Yamaç, siber güvenlik projelerini anlattı. Yamaç, “Amerika’dan kaçarak Ulusal Güvenlik Ajansı’(NSA)'nın küresel çapta dinleme faaliyetlerini ifşa eden Edward Snowden, Suriye’de yaşananlar ve İran nükleer santralinin çökertilmesinde yaşananlar önemli örnekler ve bize çok şeyler söylüyor. Türkiye de bu alanda bir girişim başlattı. Siber alanda stratejiler oluşturulmaya başlandı. Artık kendi yazılımınızı yapmazsanız bağımlılıktan kurtulma şansınız yok” diye konuştu.

Ulaşımın kitlenmesi, enerji sektörünün çökertilmesi, bankacılık sisteminin yok edilmesi, paraların çok farklı yerlere transfer edilmesi gibi çok kaos yaratacak durumlar olduğuna dikkat çeken Yamaç, buna karşı yeni projeler oluşturmaya başladıklarını anlattı.

 1387281322_img20131217135612.jpg

BİLGİ ÇALMA NİYETİMİZ YOK'

 Yamaç, şunları söyledi: “Gelecek kesinlikle bu alanda kendisini şekillendirmeye başlayacak. Ve biz bu alanda kendimizi şanslı görüyoruz. Kötü bir geçmişimiz yok. Herhangi bir ülkenin bilgilerini çalalım, yok edelim diye bir hedefimiz olmamış. Hala aynı şekilde. Bu güven diğer ülkelerin de bize bakışını farklılaştıracak, iş potansiyeli açacak. Yazılım sektöründe güvenilir firma olma ihtiyacı çok önemli. HAVELSAN da hem Türkiye için çok büyük bir firma hem de bölge için önemli bir rol üstlenecek bir firma.”

 ‘HACKER GEREKLİ'

 “Hacker olması gerekiyor, bu vazgeçilmez şey. Onları zekalarından yararlanmak açısından da kullanılıyorlar. Her şeyi ‘hack’letmek gerekmiyor ama onların düşünce açısını yakalayıp, kendi sisteminizdeki açıkları kapatmak için de kullanılabilirler. Siber güvenlikle ilgili projelerimiz var önümüzdeki süreçte başlayacak. Projelerimizde hacker yani bizim açımızdan beyaz şapkalı hackerler kullanacağız. Bunlar sistem güvenliğinde uzmanlaşmış kişiler olacak. İstihdamları ise projelere göre şekillenecek.” diye açıklama yapıldı.