TTNET virüs konusunda açıklama yaptı!

Kullanıcılarına sahte e-posta adreslerinden fatura bilgileri gönderildiğini tespit eden TTNET, kullanıcılarını virüs konusunda uyardı.

TTNET virüs konusunda açıklama yaptı!

Türk Telekom, bugünlerde gündemde olan ve kullanıcıların e-postalarına gelen sahte faturalar hakkında bir açıklama yaptı.

 gibi e-postaların sahte olduğunun altını çizen TTNet, bu ve benzeri adreslerden gönderilen mesajların kullanıcıların bilgisayarlarına virüs bulaştırdığını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu sahte e-postalarda kullanıcılar sahte bir TTNET sitesine yönlendiriliyor ve bu sitedeki indir butonu tıklandığı zaman kullanıcıların bilgisayarına virüs bulaşıyor.

1416402424_img20141119150900.jpg

TTNET’in  adresinin dışında başka bir adresten fatura bilgilendirmesinin yapılmadığını ve kullanıcıları sahte TTNET internet sitelerinden herhangi bir yükleme yapmamaları konusunda uyardı. Ancak, virüsün nasıl temizleneceği hakkında bir bilgi verilmedi.

Not: Dosyalarınızı ele geçiren CryptoLocker virüsünün temizliği için RogueKillerX64_old ve EmsisoftAntiMalwareSetup ile temizleme yapın. Sonrasında ise Shadowexplorer yazılımını kurup sürücülerinizi seçin. Sürücülerinizdeki gölge dosyaları görüp geri alabilirsiniz.