Turing Phone Cadenza'da kullanılacak olan çılgın donanımın nedenlerini araştırdık

Turing'in üreteceği akıllı telefonda çift işlemci kullanılacak olmasının nedeni ne? Swordfish OS nedir?

Turing Phone Cadenza'da kullanılacak olan çılgın donanımın nedenlerini araştırdık

Akıllı telefonlar bir yana bilgisayarlarda dahi görülmeyen bileşenleriyle dikkatleri büsbütün üzerine çeken akıllı telefon Turing Phone Cadenza'nın asıl hedef kitlesi aslında son kullanıcı değil.

1472821802_turing-phone-cadenza1.jpg

Zaten bu yüksek donanımın son kullanıcı için olmadığı da aşikar.Peki Turing Robotik Industries(TRI) firmasının bu akıllı telefonu üretecek olmasının sebebi ne?Bu donanım hangi amaçlara hizmet edecek?Nedenlerini sizler için araştırdık.

İşletim sistemi:Swordfish OS

Swordfish OS Turing firmasının geliştirmeye çalıştığı inanılmaz bir işletim sistemi.Bu sistem Sailfish OS'tan taban alıyor.Sailfish OS ise tıpkı Android gibi Linux çekirdeği üzerine kurulu açık kaynak kodlu bir işletim sistemi.Android'ten farklı olan yanı ise bütünüyle açık kaynak kodlara sahip olması.
Aslında Swordfish OS işletim sisteminin çalışma mekanizması bütün bu donanımın neden kullanıldığını açıklıyor bir nevi.Çünkü Swordfish OS derin öğrenme ve nöral ağ sistematikleri üzerinden çalışan bir tür yapay zeka.Sonuç olarak bu, akıllı telefonun son kullanıcı için olmasından daha ziyade yapay zeka çalışmaları kapsamında üst düzey kullanıcılar için üretileceğini gösteriyor.Elbette ki bu cihaz yapay zekanın bütünüyle her an yanımızda taşıdığımız cihazlarda var olacak olmasının da bir tür başlangıcı.

Sonraki sayfalara tıklayarak diğer donanımların neden kullanıldıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çift işlemci: Snapdragon 830

Bir makinenin derin öğrenme sistematiği sizin de tahmin edebileceğiniz üzere yüksek bir işlem gücü gerektiriyor olacak.Bu sebeple Cadenza'da Qualcomm'un 10 nm'lik üretim süreciyle üreteceği Snapdragon 830'lardan iki tanesini bünyesinde barındıracak.Tek bir Snapdragon 830, 8 tane Kyro çekirdeğini bünyesinde barındırıyor olacak.Söz konusu cihaza ise 16 tane Kyro çekirdeği güç veriyor olacak.Bu sayede cihaz işletim sisteminin daha doğrusu yapay zekanın ihtiyacı olan işlem gücünü kolaylıkla temin edebilecek.

Çift Bellek(RAM)/Çift Depolama: 6GB LPDDR4X/512GB+512GB microSD

Cihazda çift işlemci kullanılacak olması hasebiyle iki tane yüksek hızlı 6GB RAM kullanılması mümkün olacak.Bu sayede yonga setleri işlemlerini yaparken yüksek hızda çalışan bu RAM'lerle performans çitasını oldukça yükseltmiş olacak.

Buraya kadar okuduğunuz özellikleri kullanacak olan üst düzey bir kullanıcının en nihai ihtiyacı şüphesiz ki depolama kapasitesi olacaktır.Bu sebeple cihazda 2 adet 256GB dahili depolama birimi ve 2 adet 256GB kapasiteli microSD kart yuvası kullanılmış olacak.


İnanılması güç kamera donanımı: 60 megapiksel çözünürlük

Cihazın arka kamerasında 3'lü lens sistemi dahilinde 4 tane IMAX sensörü kullanılacak.Bu sayede cihazın arka kamera çözünürlüğü 60 megapiksele kadar çıkıyor olacak.Ön kamerada ise 20 megapiksel çözünürlüklü çift sensöre yer verilmiş olacak.

Buraya kadar cihazın özelliklerini düşünecek olursak aslında cihaz her yönüyle sıradan akıllı telefon algısını değiştirmek istiyor.Zira Turing'in CEO'su da konuyla ilgili şunu söyledi:"Biz Turing Phone Cadenza ile gelecekten günümüze piyasadaki mevcut durumu bozacağımıza inanıyoruz."

WiFi'dan on kat daha yüksek hız getiren WiGig teknolojisi

WiGig teknolojisi esasen kısa menzilli yüksek hızlı kablosuz internet standardını ifade ediyor.Turing Phone Cadenza'da kullanılacak olan bu teknoloji ile 1Gpbs indirme hızlarına ulaşılabilecek.

Voice On teknolojisi

Cihaz özel bir algılama yöntemiyle anlık şekilde kullanıcının sesli komutlarını anlayıp derin öğrenme sistematiği içerisinde yerine getirecek.

Marshall etkisi

Cihazda kullanılacak olan ses bileşenlerinde Marshall katkılı ekolayzır kullanılmış olacak.

Batarya teknolojileri

Turing Phone Cadenza'nın getireceği diğer önemli donanım ise güç kaynağı.Sonuçta işlem gücünün yükünün artması demek güç ihtiyacının artması demek.Bu sebeple cihazda yenilenebilir enerji dostu 2400 mAh kapasiteli grafen süper kapasitör batarya, 1600 mAh kapasiteli Li-Ion batarya ve 100Wh'lik güç üreten hidrojen yakıt hücrelerini kullanacak.Bu güç bileşenlerinden ortaya çıkan yaklaşık kapasite ise 27.000 mAh.