Türk Telekom büyümeye devam ediyor!

Türk Telekom, 2016 yılının 3. çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Raporlara göre; Türk Telekom büyümesine hız kesmeden devam ediyor.

Türk Telekom büyümeye devam ediyor!

2016 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, grup gelirlerini yıllık bazda yüzde 11,4 artırarak 4,1 milyar TL’ye çıkardı. FAVÖK rakamını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 1,5 milyar TL’ye taşıyarak rekor çeyreksel FAVÖK kaydetti. 

Türk Telekom güçlü operasyonel sonuçlar kaydettiği bir çeyreği daha geride bırakarak mobil, genişbant ve TV olmak üzere yüksek büyümeye sahip faaliyet kollarında 450 bin net abone artışı gerçekleştirdi. Böylelikle toplam abone sayısı 38,5 milyona ulaştı. 

Türk Telekom, üçüncü çeyrekte genişbantta 119 bin net abone artışı gerçekleştirdi. Yılbaşından bu yana kaydedilen 429 binlik artış, halka arzdan itibaren elde edilen en yüksek 9 aylık net abone kazanımı oldu. 

Fiber abone tabanı bir önceki yıla göre yüzde 38 artışla 1,85 milyon olurken, fiber hane kapsama rakamı 13,1 milyona ulaştı. 

Mobil abone sayısı üçüncü çeyrekte 342 bin artış kaydetti. Toplam mobil abone sayısı 18,4 milyona yükseldi. Böylelikle yılbaşından bu yana net abone kazanımı 1 milyonu aştı. Akıllı telefon penetrasyonu yüzde 73’e çıktı. Akıllı telefon kullanıcısı olan abonelerin aylık ortalama data kullanımı 2,3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanımı 3,5 GB olarak gerçekleşti.

Türk Telekom’un, bir önceki çeyrekte 219 bin kilometre olan Türkiye’deki toplam fiber uzunluğu üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 223 bin kilometreye yükseldi.

Ev TV abone sayısı bu çeyrekte kaydedilen 46 binlik net artış ile 590 bine ulaştı.  

Yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilen 666 milyon TL’lik yatırım harcaması, yılbaşından bu yana olan konsolide yatırım harcamasını 2,1 milyar TL’ye taşıdı.