Turkcell hangi banka sayesinde Türk kalabildi?

Turkcell davasında sonuç belli oldu. Turkcell Türk kalmaya devam edecek.

Turkcell hangi banka sayesinde Türk kalabildi?

Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet bir süredir Turkcell’deki yüzde 13.8’lik hissesini Rus Altimo’dan geri almak için Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ile görüşmeler yapıyordu ve şirketin bu satın alma için 1.6 milyar dolara ihtiyacı vardı.

Ancak Çukurova Holding,  Turkcell hisselerini geri almak için finansmanı Yıldız Holding'ten sağlamadı. Reuters, Altimo kaynaklarına dayandırarak, finansmanı sağlayan ismin Ziraat Bankası olduğunu açıkladı.

1406360516_turkcell7tl.jpg

Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Turkcell'deki paylarını geri alması için gereken finansmanın şartları konusunda tarafların anlaştığını ve mahkemenin anlaşmayı onayladığını açıkladı.

Bu bilgilere göre Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell'deki paylarını geri almak için Alfa'ya yapacağı ödemede gereken 1.6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağladı.