Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu’na üye Oldu

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu’na (EGDF) üye oldu.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği  Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu’na üye Oldu

AvrupaOyun Geliştiricileri Federasyonu (EGDF) bugün yaptığı bir açıklama ile Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği’nin (TOGED) EGDF’e üye olarak kabul edildiğini duyurdu. Türkiye’deki oyun geliştiricisi şirketlerin teknik, sosyal ve ekonomik açıdan gelişimine destek olmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları hakkındaki toplumsal bilinci yükseltmeyi hedefleyen TOGED, federasyonun 11. üyesi oldu.

Küresel bir pazar olan dijital oyun pazarında karşılaşılan en önemli sorunlardan biri, oyunların her ülkede farklı yasal düzenlemelere tabi olması. EGDF ise geliştiricilerin bu alanda karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen bir kurum. TOGED, EGDF üyeliği aracılığıyla dijital oyunlara ilişkin Avrupa Birliği’nde çıkacak yasalara katkı sağlamayı amaçlamakta.

Dernek böylelikle, Türkiye’de yaptığı gibi AB’deki yasal düzenlemelere ilişkin tartışmalara katılmayı ve oluşturulan düzenlemelere destek olmayı hedefliyor. Bu sayede hem ulusal yasalar ile AB yasaları arasında daha kolay uyum sağlanma fırsatı doğacak hem de Türkiye’deki şirketlerin bu yasal düzenlemelerden olumsuz etkilenmesinin önüne geçilebilecek. AB ve Türkiye’de geliştirilen oyunlar arasındaki yasal uyum aracılığıyla, AB mensubu oyun şirketlerinin Türkiye’de yatırım yapmalarını teşvik edici ve kolaylaştırıcı bir etki yaratmak da hedeflenenler arasında.

TOGED, EGDF üyeliği ile Türkiye’deki ve Avrupa’daki geliştiricileri birbirine yakınlaştırırken, geliştiriciler açısından her iki pazarda farklı alanlarda işbirlikleri kurulması için yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor.