Türkiye'de araç değiştirme süresi 4 yıla düştü!

Yapılan tüketici araştırması ile Türkiye'de otomobil satın alma süreci ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Türkiye'de araç değiştirme süresi 4 yıla düştü!

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) yaptırdığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de araç değiştirme süresi ortalama 4 yılı, otomobil satın almaya karar verme ile otomobili satın alma arasında geçen süre ise 4 ayı buluyor.

GfK'nın, OYDER adına mart-temmuz 2014 tarihlerinde sıfır otomobil alan 2 bin 546 kişiyle gerçekleştirdiği "'Otomobil Alıcıları Takibi Araştırmasının sonuçları açıklandı.Araştırmaya göre, sıfır kilometre satın alınan otomobillerin ilk sahipleri tarafından kullanılma süresinin 4 yıl olduğu belirlendi. Dördüncü yıldan sonra otomobillerini değiştirerek ikinci otomobillerini alanların oranı ise araştırmaya yüzde 37 olarak yansıdı.

1414786822_img20141031221636.jpg

Otomobil satın almaya karar verenlerin ise bu kararlarını ortalama 4 ayda hayata geçirdikleri ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 51'i otomobili sosyal statü simgesi görürken, "markalı" satışlarda bu oran yüzde 81'e kadar yükseliyor.Otomobil satın alan her iki kişiden biri kredi kullanıyor. Yeni araç alımında karar vermedeki ana motivasyon ise "mevcut işine güven" olarak ifade ediliyor. Otomobilin dizaynı ve teknolojik özellikleri otomobil seçiminde ilk sıraya yerleşirken, yakıt tasarrufu, güvenlik özellikleri ve emisyon değerleri son sıralarda yer alıyor.