Türkiye'de yepyeni bir meslek: İlişki Avcılığı

Ortalama 24 yaşındalar… Hepsi üniversite mezunu, sosyal yönleri güçlü ve etkin birer bilgisayar kullanıcısı. Görevleri, modern zaman çöpçatanlığı.

Türkiye'de yepyeni bir meslek: İlişki Avcılığı

14 yılda yüzbinlerce çifti buluşturan Türkiye’nin ilk ve en büyük ilişki sitesi Siberalem.com, ilginç bir meslek dalı yarattı. Siberalem üyelerinin profillerini kontrol etmekle görevli editör ekibi, internette aşk ve eğlence arayan kullanıcıların keyfini kaçıracak her türlü içeriği temizleyen, çiftlerin Siberalem’in güvenilir platformunda diledikleri gibi sohbet etmesini sağlayan birer “İlişki Avcısı” olarak çalışıyorlar.

Türkiye’de internetten aşk arayanların sayısı hızla artarken Türkiye’nin en güvenilir ilişki sitesi Siberalem’in belkemiğini, İlişki Avcısı editörlerden oluşan Operasyon Merkezi oluşturuyor. Siberalem’in İlişki Avcıları, profillerin en doğru şekilde yansıtılması ve üyeleri rahatsız edebilecek hiçbir unsurun sistemde bulunmaması için çok titiz çalışıyorlar. Bir nevi modern çöpçatan olarak görülebilecek İlişki Avcıları, Siberalem’e üye olan herkesin en kısa zamanda kendilerine en uygun kişiye ulaşabilmesinin yolunu açıyorlar.

Kullanıcıların rahatını ve güvenliğini amaç edinen İlişki Avcıları, Siberalem’de suç unsuru oluşturan her türlü durumda, ilgili yazışmaları hızla inceliyor ve profilleri iptal ediyor. Ayrıca bu duruma maruz kalan kullanıcılara yasal süreci başlatmak için ne yapabileceklerine dair bilgi veriyorlar. Bunu yaparken kullanıcıların özel hayatına saygıyı merkeze alıyorlar ve şikâyetler dışında sohbetleri görüntüleme yetkileri bulunmuyor.

 1411387591_iliskiavcilari.jpeg

Geleceği parlak bir meslek

İlişki avcılarının hepsi üniversite mezunu ve yaş ortalamaları 24. En önemli ortak noktaları internet sektörüne büyük ilgi duymaları ve sosyal yönlerinin güçlü olması. Siberalem ekibi, işe alım sürecinde CV tarama evresinden başlayarak ciddi bir değerlendirme yapıyor. İlişki Avcıları’nın her şeyden önce kendilerini iyi bir şekilde ifade edebiliyor olması gerekiyor. Yazılı ve sözlü ifadelerinin çok kuvvetli olması önemli. Özellikle internet sektörüne ilgisi olan ve en önemlisi de online dating’i doğal bulan ve seven adaylar İlişki Avcısı olabiliyor. İlişki avcılığı gibi dikkat gerektiren ve güç bir işi özenle yapabilen insanlar seçiliyor.

İlişki Avcıları, işe başladıklarında sıkı bir eğitimden ve kıdemli editörlerin değerlendirmesinden geçiyorlar. İlk olarak sıkça karşılaşılan durumları ve Siberalem’in duruşunu öğreniyorlar. Siberalem.com web sitesini, iPad, iPhone ve Android uygulamalarını detaylı şekilde çalışıyorlar. Güvenliğe büyük önem veren Siberalem’in gizlilik prosedürleri ve teknik kontroller üzerine ciddi bir eğitimden geçiyorlar.