Türkiye'nin verisi Hitachi Data Systems ile dönüşecek

Veri dönüşümüne öncülük eden Hitachi Data Systems, Türkiye’deki işletmelerin teknolojik gelişimine doğrudan katkı sağlıyor.

Türkiye'nin verisi Hitachi Data Systems ile dönüşecek

Sosyal refah ve işletmeler için sosyal inovasyon ile teknoloji inovasyonunu inşa eden Hitachi Data Systems (HDS), daha sağlıklı, güvenli ve akıllı bir toplum yapısının veriyi doğru kullanmaktan geçtiğine inanarak çalışmalarını sürdürüyor. Dünya çapında 100’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren HDS, 2012 yılından bu yana Türkiye ofisiyle hizmet veriyor. Bir BT altyapı sağlayıcısından bilgi çözümleri şirketine dönüşen HDS, bulut bilişim, mobilite ve büyük veri gibi yenilikçi teknolojilere liderlik ederken hem başarılı olup hem de insanlığa değer katacak çözümler geliştirilebileceğini gösteriyor.

Türkiye EMEA Bölgesi’nde en hızlı büyüyen ülke

Gelişmekte olan EMEA bölgesinde en hızlı Türkiye’de büyüyen HDS, bu doğrultuda dünyada eşi görülmemiş bilgi ve yönetim teknolojileri ile işletmelerin ihtiyaç duyduğu veri odaklı dönüşüme öncülük ederken nesnelerin interneti kavramını daha anlamlı hale getirmenin yanı sıra bulut çözümleri ve hizmetleriyle bulunduğu tüm ülkelerdeki gelişime katkı sağlıyor. Fortune 100 listesinin yüzde 70’i Fortune Global 100 listesinin yüzde 80’i HDS’nin müşterileri arasında yer alıyor. Ethisphere Enstitüsü tarafından 2015 yılında dünyanın en etik şirketleri arasında gösterilen HDS, bu başarıyı beş yıldır üst üste tekrarlıyor.

Son 5 yılda 25 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yapan HDS, dünyada her gün üretilen veriyi işleyip tüm insanlığa faydalı sonuçlar sağlamayı hedefliyor. HDS Türkiye Genel Müdürü Serdar Sayar, HDS’nin kurum kültürü ve Türkiye’deki hızlı büyümesiyle ilgili şunları söylüyor:

1431945324_serdarsayar.jpg

“Hitachi, yaklaşık 25 yıldır Türkiye’deki iş ortakları aracılığıyla çalışmalarını sürdürüyordu. Bu temsili doğrudan açtığı ofisle sürdürmek isteyen Hitachi, 2012 yılında HDS Türkiye Ofisi’ni kurarak Türkiye’deki müşterileri ve iş ortaklarıyla birebir iletişime geçme kararı aldı. Türkiye’de kurulduğu günden bu yana çift haneli büyüme rakamlarına ulaşmanın yanı sıra veriden enformasyona giden yolda liderliğimizi sürdürüyoruz.”

İçerik, veri koruma ve yakınsanmış platformlara odaklanarak büyük veri ve bulut bilişim gibi önemli trendlere öncülük ettiklerinin altını çizen Sayar, “Türkiye’deki işletmelerin yeni eğilimlere ve düzenlemelere hazırlıklı olması için çalışıyoruz. Bu konuda bir altyapı sağlayıcısının çok daha ötesine geçerek sosyal inovasyon felsefemizi yansıtıyoruz” diyor.