Türkiye'ye 6 ülkeden saldırı

17 Aralık öncesinde 6 ülkeden Türkiye'ye saldırı gerçekleşmiş.

Türkiye'ye 6 ülkeden saldırı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bilgisayarlarının 17 Aralık operasyonunun öncesinde siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Saldırılar üç gün boyunca KOM Daire Başkanlığı'nın IP santraline yapıldı ve bu süre zarfında devlete ait hassas bilgilerin çalınmış olabileceği gibi bir tehlike söz konusu. Saldırının Almanya, İngiltere ve İsrail'in de bulunduğu 6 farklı ülkeden düzenlendiği ortaya çıktı.

1397219461_hacker2.jpg

Hackerlar 2 dijital hattı bu saldırıda hackleyebildi. Hatlar üzerinden yurtdışına arama yapılınca faturayı kabardı ve telekomünikasyon firması görevlilerinin saldırıyı anlamasına neden oldu. KOM Dairesi'ni, aylık ortalama 2-3 bin lira olan faturasının 22 bin liraya çıkması üzerine bilişim uzmanları IP santralinde kapsamlı bir inceleme yaptı.

Polis başmüfettişleri olaya el koyarak araştırma başlattı. Araştırma sonucunda ise saldırıda hackerların, eylemlerinde farklı ülkelere ait IP adreslerini paravan olarak kullanmış olabilecekleri üzerinde duruldu. KOM Daire'nin 2 dijital hattından bilgi aktarımının kanıtlarıyla ortaya konulması durumunda, bunun cumhuriyet tarihinin en büyük siber casusluk faaliyeti olabileceği söyleniyor.