Tuvalet kâğıdı hırsızlarına karşı yüz tanıma teknolojisi!

Tuvalet kâğıdı hırsızlarını engellemek için yüz tanıma teknolojisinden yararlanıldı.

Tuvalet kâğıdı hırsızlarına karşı yüz tanıma teknolojisi!

Yüz tanıma teknolojisi dünyayı kurtarmak için ve sırları korumak için aksiyon filmlerinde kullanıldığından bu yana zaman epeyce değişti. Bu teknoloji bugün, Çin Pekin’de çok daha sıradan bir şey için kullanılıyor.

 Evet, Çin'in başkenti sorunları arasında kişisel kullanım için yerel halkın bir parçası olan kamu tuvaletlerindeki yüksek tuvalet kağıdı hırsızlığı yer alıyor. Pekin’de cennet tapınağı olarak bilinen ve 1420 yıl öncesinden gelen Tempio del Cielo’da organize olmuş hırsız çeteleri tuvalet kağıdı hırsızlığı nedeniyle, düzenli gelen ziyaretçiler için tehlike ve rahatsızlıklara sebep oldu. Bu nedenle yetkililer, kuvvet yerine teknolojiyi kullanarak sorunu çözmeye karar verdi.

 1490098289_21chinatoilet-1-jumbo-v2.gif

Şimdi tüm kamu tuvalet patronları, tuvalet kağıdı kullananlar için yüzünü tanıyan bir video kamera yerleştirdi. Her kullanıcı yaklaşık altmış santimetre kağıt alma hakkına sahip. Tuvalet kağıdını tekrar kullanmak isteyenler, dokuz dakika beklemek zorunda.

Fikir yöneticileri, yüz tanıma teknolojisine ek olarak kızılötesi ve parmak izi dahil farklı teknolojiler incelendiğini açıkladı. Ancak, en hijyenik yöntem yüz tanıma olduğu için bu teknoloji seçildi.

Girişim birkaç ay Çin'in çeşitli bölgelerinde test edilecek ve gelecekteki büyüme deneyinin başarısına göre ülke genelinde yaygınlaştırılacak.