Twitter, TV yayınlarına rakip oluyor!

Twitter, söylentilere göre yeni API'larını medya kuruluşlarına sunmaya başladı. Twitter, TV yayınlarına çok yakında rakip olabilir.

Twitter, TV yayınlarına rakip oluyor!

Twitter, canlı yayınlar için en büyük çevrimiçi kaynaklarından birine dönüştürme teklifinde bulunmak için girişimlere başladı. The Information'e göre, Twitter gelecek hafta canlı yayını sağlayacak API'ı medya firmalarına açacağını duyurmayı planlıyor. Ayrıca, canlı yayın için hizmetler sağlayan firmalarla ortaklıklar ortaya çıkacak.

Spor ve haber kuruluşları hali hazırda Twitter platformunda canlı yayın akışına ev sahipliği yapabilirken, diğer medya alanları için kapsamlı planlama ve Twitter ile ortaklık gerekiyor. Ancak yeni sunulan API, Periscope kullanmadan web sitesinde istedikleri zaman yayınlanmalarına izin verecek.

Bu özellik, haber kuruluşlarına özel olacak gibi görünüyor. Bu durumda standart kullanıcılar canlı yayınları için Periscope'a bağlı kalmak zorunda kalabilir.

1489650434_twitter.jpg

Son olarak Twitter'ın ayrıca, bu yıl 15 adet e-spor karşılaşması yapmak için bir anlaşma yaptığını ve 2017 ve 2018 yılları için National Lacrosse League oyunlarının haklarını elde ettiğini belirtelim.