Twitter çöktü!

Twitter'ın çökmesine neden olan şey neydi?

Twitter çöktü!

Dünyanın en popüler mikro blog sitesi Twitter, dün iki saatliğine devre dışı kaldı. Twitter baş mühendis yardımcısı Mazen Rawashdeh bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşanan sorunun Olimpiyatlar veya cascading bug yazılımı nedeniyle yaşandığını söylemek isterdim. Ancak sorun altyapımızdaki bir aksaklıktan kaynaklandı. Sistemlerimize yatırım yaparak benzer durumun gelecekte yaşanmamasını güvenceye almak istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz ayda Twitter, geçici olarak hizmet dışı kalmıştı. Twitter o zamanda ‘cascading bug’ yazılımını sorumlu tutmuştu. Bahsedilen virüs, sadece tek bir yazılım içeriğini değil, yazılımdaki birçok unsuru etkileyebiliyor. Twitter Haziran ayında ki sorunu gidermişti bunun ardından, ‘cascading bug’ın, “dünya çapındaki tüm kullanıcılarını etkileme kapasitesine sahip olduğunu’ söylemişti.

1343369751_twitter.jpg

Twitter, virüs vakasından sonra altyapısını ciddi anlamda güçlendireceğini söylemişti. 21 Haziran’da yaşanan aksaklığın üzerinden bir ay geçtikten sonra yeniden benzer bir durumla karşılaştı. Analistler, sözünün sonrası bu duruma düşmesinin Tiwetter’in itibarını zedelediğini düşünülüyorlar.

Başka bir şirket Google’da, dün buna benzer bir aksaklık yaşadı. Google Talk sesli arama hizmeti, geçici olarak devre dışı kaldı ve Google, sorunun birkaç saat sonra giderildiğini açıkladı.