Twitter özel mesajlaşma (DM) uygulamasını neden açtı?

Tabii ki sizin için değil!

Twitter özel mesajlaşma (DM) uygulamasını neden açtı?

Sosyal medya denen sitelerin, insanları buluşturmak ve onların birbirilerinden haber almalarını sağlamak gibi misyonları var. Bu misyon zaman içinde şekil değiştirdi ve sosyal medya insanların birbirleriyle tanışıp görüşmeye başladıkları tuhaf bir yer olmaya başladı. Bu konuda daha derinlemesine bilgi almak için Sosyal Medya Uzmanı Nurhan Demirel’in yazdığı “İlişkisi Yok” isimli kitabı muhakkak okumanızı öneriyorum.

Facebook’ta arkadaşınız olmayan bir kişiye mesaj gönderemiyorsunuz ama bunun parasal karşılığını ödeyen bir kişi “arkadaşı olmasa bile” ona mesaj gönderebiliyor.

Aklıselimliği ile bilinen Twitter’da dün yaptığı bir insanların birbirlerine “arkadaş olmasalarda” mesaj gönderebileceklerini duyurdu.

Peki Twitter’ın amacı ne?

Bu duyurudan sonra birçok “erkek” kullanıcının pis pis sırıtığına ve “Allaaaaaaaahhhh” diye haykırdığına eminim ama bu duyuru bu arkadaşlar için yapılmış değil.

Birine özel mesaj gönderme ayrıcalığına kavuşabilmeniz için öncelikle bu kişinin “Özel Mesaj Al” seçeneğini açması gerekiyor.

Bunun için profilinize girin ve Ayarlar menüsünden Güvenlik seçeneklerine gidin. En altta yer alan ve şu anda halen İngilizce olan kutucu işaretleyin ve artık insanlar sizi takip etmese de size mesaj gönderebilsin. 

1429775767_ekran-alintisi-2.png

Bu durumun en güzel tarafı; bu seçeneğin doğal olarak kapalı gelmesi. Yani siz isterseniz bu seçeneği açabiliyorsunuz.

Gelelim bu durumun ana sebebine

Twitter kullanıcısı çok büyük şirketler var ve bu şirketler Twitter ile belli bir iletişim ve beklide ortaklık içinde.

Sosyal medyayı çok iyi kullanan dünya devi şirketler var. Kullanıcılar hastag [#] yardımıyla kafalarına takılan soru, düşünce, eleştiri hatta küfüre kadar giden cümlelerle bu firmalara her an ulaşabiliyorlar ve bu firmaların TimeLine’na giren herkes bu cümleleri okuyabiliyordu. Firmalarda, kullanıcılara özel mesaj (DM) ile ulaşmak için onları bir süreliğine takip etmek zorunda kalıyorlardı

Ta ki bu güne kadar.

Bundan böyle büyük firmalar, kullanıcılarına lütfen özel mesaj gönderin diyerek Twitter TimeLine’larını tertemiz tutabilecekler. Onlar için Twitter sayfaları, ürünlerinin tanıtıldığı, reklamlarının yapıldığı ve kullanıcılarına daha rahat ulaşabildikleri “tertemiz” bir sayfa olarak kalacak.

Kıscası, özel mesaj açıldı diye troller hemen sevinmesin…