Twitter'a yeni tuş ekleten kampanya!

Bu kampanya Twitter'ın yeni bir tuş eklemesine neden oldu.

Twitter'a yeni tuş ekleten kampanya!

Twitter imza kampanyası sonucunda bir özelliği eklemek zorunda kaldı. İngiltere’de Temmuz ayında kadın gazeteci Caroline Criado-Perez, İngiltere’de banknotlar üzerinde Kraliçe’nin yanı sıra başka kadınların da yer alması gerekir dediği için tepki almıştı.

Bu teklifi üzerine bazı çevrelerden ölüm ve tecavüz tehdidi içeren tweet’ler almaya başlayan Caroline Criado-Perez için İngiltere’de Kim Graham adlı aktivist tarafından imza kampanyası başlatıldı. Twitter’dan hakaret ve tehdit içerikli tweet’lerin bildirilmesini sağlayacak bir tuş eklenmesini istenen kampanyaya 140 binden fazla kişi katıldı.

Twitter, bu tepkilerden sonra çalışmalara başladığını duyurdu ve iOS’te bulunan bildiri araçlarının benzerinin Android ve web versiyonuna ekleneceğini belirtti.

1377945445_2-key-ways-to-advertise-on-twitter.jpg

Şirket, dün Android ve web güncellemesinin hayata geçeceğini açıkladı.

Criado-Perez bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘Twitter’ın kendilerine kulak vermesinin çok sevindirici olduğunu, gözden geçirilmesi gereken bazı hususlar olsa da önemli bir adım atıldığını’ belirtti. Söz konusu hususlardan biri, bildirilen şikayetin, şikayete neden olan Twitter kullanıcısıyla paylaşılma olasılığı bulunması. Dedi.

Twitter ise, ‘kullanıcıları için güvenli bir platform oluşturmaya çalıştıklarını ve olumsuz içerikli tweet’lerle ilgilenmeleri için ek personel alınacağını’ söyledi.