Twitter’da 140 karakter sınırlaması esnetilebilir

140 karakter sınırı kalkıyor mu? Twitter 140 karakter sınırlamasını esnetmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

Twitter’da 140 karakter sınırlaması esnetilebilir

140 karakterde duygu ve düşünceler ne kadar ifade edilebilir tartışılır ancak Twitter’ın bu noktada yıllardır sürdürdüğü katı kural devam ediyor. Geçen ay direkt mesajlarda 140 karakter sınırlamasını kaldırarak sert tutumunu biraz olsun yumuşatan popüler mikro blog sitesi, son gelen haberlere göre benzer bir hamleyi tweet’lar için de geliştiriyor.

140 karakter sınırı esnetilebilir

Re/Code sitesinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Twitter kullanıcıların uzun mesajlar yayınlayabileceği yeni bir ürün ya da hizmet üzerinde çalışıyor. Söz konusu hizmetin nasıl uygulanacağı şimdilik bilinmiyor ancak bazı iddialar yok değil.

Bunlardan ilki Twitter’ın canlı yayın yapılmasına imkân sağlayan Periscope uygulumasına benzer bir çözüm. İddiaya göre Twitter daha uzun paylaşımlar için farklı bir uygulama geliştirecek. Bir diğer iddiaya göre ise Twitter,  link ve kullanıcı adlarının 140 karakter sınırını etkileyemeyeceği bir yöntem geliştirdiği yönünde.

Dokuz yıldan bu yana kullanıcılarını 140 karakterle sınırlandıran Twitter’ın bu noktada nasıl bir çözüm geliştireceği merak ediliyor.